KUD Živinice 04.decmbra održaće Godišnji koncert

KUD Živinice u subotu  04.decembra održaće Godišnji koncert u BKC sa početkom u 18 sati .

Zbog epidemiološke situacije sa koroanvirusom, KUD Živinice već duže vrijeme nije imalo priliku javno nastupati, te građanim predstaviti ono što ansambl ovog društva priprema .

Tim povodom, ovih dana uveliko se vrše pripreme kako bi članovi kako seniori tako i oni najmlađi na najbolji način predstavili se javnosti na velikoj sceni BKC.

Iako je planirano da isti bude međunarodnog karaktera , ipak će na koncertu nastupiti samo društva sa područja TK-a, i to iz Kladnja i Gradačca.

Ulaz na Koncert je besplatan.

Tokom proteklih godina KUD Živinice je izgradio svoj duh, stil igre, držanja i harmoničnosti originalnih koreografija u širokom repertoaru igara iz BiH, sa Kosova, Čobanske igre, igre iz Slavonije, Linđo, Glamoč, Begovske igre, Šopske i Starogradske igre.

Danas KUD na repertoaru ima veliki broj koreografija igara svih naroda BiH, kao i susjednih zemalja , stoga ne sumnjamo da će  Program Koncert biti veoma bogat


RTV Živinice

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više