Kukić ih pomnožio s nulom (0): Živnički kandidati PDA bez mandata

Novoformirana stranka jednog lica (Mirsada Kukića), Pokret demokratske akcije PDA Živinice, koja djeluje u Živinicama, imala je lošiji rezultat po sve kandidate ove stranke, jer nijedan od kandidata PDA Živinice nije dobio mandat.

Ovi rezultati su pokazali da se SDA Živinice riješila kandži Mirsada Kukića koji je dirigovao da SDA Živinice prethodnih godina ne dobije mandate.

Računica je jasna. Činjenice su dokaz da SDA Živinice, bez uplitanja Mirsada Kukića ima 2 predstavnika u Zastupničkom domu Parlamenta F BiH i dva u Skupštini TK. Ranije nije bio takav slučaj, jer Kukić nije radio za interes Živinica, već vlastiti.

Još jedan dokaz tome su rezultati živiničkih kandidata PDA. Said Muhić iako je bio na poziciji 2 za Federalni parlament,  u konačnici je zauzeo  treće mjesto. Ispred njega Kukić je najviše glasova dao Banovićanima, dragoj Elzini i Saferu.

Isti scenario se desio i Zijadu Rahimiću, koji je bio na broju 4 za državni nivo. Zijada Rahimića je u rodnom mjestu pobijedio Mirasd Kukić, a na nekim biračkim mjestima nije dobio ni glasa, a Kukić jeste.

Scenario treći, identičan je i u Skupštini TK gdje je Kukićeva doktorica Narcisa Šiljegović bila na  poziciji broj 4. Sada, nakon izbora Kukić nije dao dovoljno glasova Šiljegovićki čija ruka je “presudila” za pad Vlade u februaru.

Dakle, Kukićevi kandiati iz Banovića na listama su bili pozicionirani lošije u odnosu na Živiničke kandidate. U konačnici, nakon izbora, Kukićevi bliski kandidati dobili su veći broj glasova.  Kukić je mogao dati glasove i kandidatim PDA iz Živinica. Ali nije.

Živinički kandidati PDA i njihova politika, osuđeni su na propast, slijepo vjerujući Banovićkom Kim Jong Unu.

Sada, nakon toliko godina, slika je jasna, SDA je “pobačajima” koji su “na krilima SDA” više od dvadeset godina radili za svoje lične interese i ostvarivali ciljeve, prešli u PDA s nadom da će dobiti mandate.

Ali, i ovaj put, Mirsad Kukić je živiničke kandiate PDA pomnožio s nulom!

 

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više