Let’s Do It volonteri posadili više od 2 000 sadnica na šest lokacija u BiH

Tradicionalna akcija  „Let’s Do It – milion sadnica za 1 dan“ uspješno je realizovana i ove godine. Volonteri su danas posadili više od 2 000 sadnica raznih vrsta drveća u Sarajevu, Tuzli, Bijeljini, Doboj Istoku, Brčkom i Bosanskoj Krupi u okviru kampanje “Pomozimo prirodi”.

– Danas smo zasadili različite vrste drveća u zavisnosti od lokacije, a u Sarajevu prilikom ekološkog pošumljavanja planine Bjelašnica posađeno je 1.000 sadnica bijelog bora. U Bosanskoj Krupi i Doboj Istoku pošumljavali smo sadnicama smrče i bijelog bora, a u Tuzli, Bijeljini i Brčkom u gradskim zonama posađene su sadnice breze, pitomog kestena, drijenjka, oraha i smrče – saopćili su iz Projekta “Let’s Do It”.

Kako navode, jesen je pravo vrijeme za sadnju drveća, jer je tlo još uvijek toplo pa biljke imaju dovoljno vremena formirati korijenje prije nego što nastupi zima, te su odlične prilike da ove sadnice već sljedeće godine postanu čvrste mladice.

– Prirodna bogatstva naše zemlje su naš najveći potencijal i mi smo ponosni što smo i danas dali svoj doprinos prirodi u Bosni i Hercegovini – dodaju iz Projekta “Let’s Do It”.

RTV Slon/ Fena

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više