Ljetni red letenja vraća neke avio linije na tuzlanski aerodrom

Na tuzlanskom Međunarodnom aerodromu nedjeljnim jutarnjim letom za Dortmunt, Wizz Air koji pored drugih baza, ima jednu i u Tuzli, započeo je sa implementacijom ljetnog reda letenja. Ljetni raspored letenja znači da će ponedjeljkom i petkom sa i na Aerodromu Tuzla biti obavljano po sedam letova, četvrtkom pet, a ostalim danima po šest letova. Tako će se ukupno 43 leta realizovati na sedmičnom planu ovog međunarodnog aerodroma.

Aktuelni red letenja važit će do 15. aprila i donijet će određene promjene u broju letova za određene destinacije. Dortmund je grad za koji će se do 15. aprila letjeti šest puta, a poslije ovog datuma duplo manje. U Malme će se letjeti četiri puta umjesto prvobitnih pet. Također, već od 27. aprila ponovo će startati i linija Tuzla – Beč sa pet letova sedmično.

Budući da ljetni red letenja donosi i različite termine polijetanja i slijetanja, iz Wizz aira su pozvali putnike da prate njihovu web stranicu, baš kao što se odnedavno svi putnici mogu informisati i posredstvom web stranice Međunarodnog aerodroma Tuzla

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više