Majkama Srebrenice u Potočarima uručeni humanitarni paketi

Članicama Udruženja Pokret majke enklave Srebrenica i Žepa i povratnicima Muslimanska svjetska organizacije “Rabita“ uručila je humanitarnu pomoć.

Regionalni direktor ureda Lige muslimanskog svijeta u BiH Abdullah Qari kazao je Feni da je ovo posebna i specifična donacija kojom su nastojali osigurati humanitarnu pomoć za članice udruženja koje okuplja majke Srebrenice.

– Na osnovu zahtjeva Munire Subašić danas smo u Potočare došli da podijelimo 300 jorgana i 70 paketa za korisnice Udruženja. Uvaženi generalni sekretar organizacije Lige musimanskog svijeta prof.dr. Muhamed Al-Isa iskazao je brigu za narod u BiH i za majke Srebrenice zbog kojih smo danas ovdje i potpora koju smo donijeli sa sobom je jedna vrsta učešća. Posljednjih nekoliko dana u koordinaciji sa sarajevskim općinama podijelili smo 800 prehrambenih paketa. Uručit ćemo donaciju i u srednjoj Bosni, a radi se o 550 jorgana – kazao je Qari.

Predsjednica Udruženja Pokret “Majke enklava Srebrenica i Žepa” Munira Subašić kazala je Feni da su pomoć dobile sve članice povratnice.

– Pakete su dobili oni kojima je potrebno, a pogotovo u vrijeme poskupljenja. Moje članice i druge majke koje nisu članice dobile su pakete. Podijeljeno je 70 paketa i 300 jorgana koji će dobro doći u predstojeće zimske dane – istakla je Subašić, prenosi Fena.

The post Majkama Srebrenice u Potočarima uručeni humanitarni paketi appeared first on RTV SLON.

RTV SLON

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više