Marinko Stojić iz Novske 20 godina traži prijatelja Zijada iz Živinica

Marinko Stojić iz grada Novske u Hrvatskoj, već 20 godina pokušava pronaći prijatelja Zijada iz Živinica. Oni su zajedno služili JNA vojsku u Celju u Sloveniji, davne 1985. godine.

-Poštovani, već 20 godina pokušavam naći prijatelja iz vojske. Zove se Zijad, ne znam prezime. Bili smo zajedno u Celju u vojsci u stacionaru, klasa1985/86. On je tamo došao u prekomandu iz Rimskih Toplica iz Laškog, a ja iz Novog Sada. Rođen je 1966. ili 1967. godine u Živinicama ili okolici. Završio je srednju medicinsku školu u Tuzli 1985. godine, smjer fizioterapeut. Molim, ako itko zna nešto o tom čovjeku ili o njegovoj obitelji, da mi javi ili pošalje kontakt. Pokušavao sam na sve moguće načine ga pronaći (Vojni odsjek, vojni arhiv…) i ništa. Molio bih vas da mi pomognete saznati nešto o njemu, napisao je Marinko iz Novske, bivši medicinski tehničar, sada diplomirani inžinjer šumarstva.

Marko se malo našalio, kazavši da je prije 30 godina bio mršaviji, imao 57 kila i Zijad pročita ovaj tekst, neka zna da izgled vara.

Živiničani, ukoliko poznajete Zijada iz Živinica, javite se Marinku Ostojiću na facebook profilu i pomozite da se prijateljstvo iz vojske nastavi.

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više