Marinko Stojić iz Novske 20 godina traži prijatelja Zijada iz Živinica

Marinko Stojić iz grada Novske u Hrvatskoj, već 20 godina pokušava pronaći prijatelja Zijada iz Živinica. Oni su zajedno služili JNA vojsku u Celju u Sloveniji, davne 1985. godine.

-Poštovani, već 20 godina pokušavam naći prijatelja iz vojske. Zove se Zijad, ne znam prezime. Bili smo zajedno u Celju u vojsci u stacionaru, klasa1985/86. On je tamo došao u prekomandu iz Rimskih Toplica iz Laškog, a ja iz Novog Sada. Rođen je 1966. ili 1967. godine u Živinicama ili okolici. Završio je srednju medicinsku školu u Tuzli 1985. godine, smjer fizioterapeut. Molim, ako itko zna nešto o tom čovjeku ili o njegovoj obitelji, da mi javi ili pošalje kontakt. Pokušavao sam na sve moguće načine ga pronaći (Vojni odsjek, vojni arhiv…) i ništa. Molio bih vas da mi pomognete saznati nešto o njemu, napisao je Marinko iz Novske, bivši medicinski tehničar, sada diplomirani inžinjer šumarstva.

Marko se malo našalio, kazavši da je prije 30 godina bio mršaviji, imao 57 kila i Zijad pročita ovaj tekst, neka zna da izgled vara.

Živiničani, ukoliko poznajete Zijada iz Živinica, javite se Marinku Ostojiću na facebook profilu i pomozite da se prijateljstvo iz vojske nastavi.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više