Međunarodni dan volontera: Zajedno smo nezaustavljivi

Svakog 05.12. obiljelježava se Međunarodni dan volontera. Ove godine, ovaj praznik obilježavamo pod motom „Zajedno smo #NEZAUSTAVLJIVI“. Cilj je ukazati na značaj volontera, ali i na njihov ogroman doprinos u borbi sa pandemijom i drugim krizama koje su nas zadesile.

  • Zaista smo ponosni na naše nevjerovatne volontere koji su u službi humanosti 24 sata, 365 dana u godini. Iako se obim današnjih izazova konstantno povećava nada postoji. Nada u obliku bezbroj dobrih djela, koja se prenose od jedne do druge osobe jer gdje god i kad god je kriza tu je i volonter Crvenog križa, koji je spreman podržati i pomoći onima u potrebi. Njihova posvećenost je nepokolebljiva, a njihovo saosjećanje nema granica. Oni su nezaustavljivi i zaista smo zahvalni svim našim volonterima, kojih je trenutno više od 3.000 – poručeno je iz Crvenog križa Federacije BiH (CKFBiH).

U okviru obilježavanja Međunarodnog dana volontera Crvenog križa FBiH dodijeljena su i priznanja Crvenog križa „Volonter godine“. Ove godine, dodijeljena su 23 priznanja u 9 kategorija. Riječ je o oblasti prve pomoći, dobrovoljnog davalaštva krvi, socijalnim uslugama, odgovoru na katastrofe i krizne situacije, promociji Crvenog križa i humanih vrijednosti, jačanju volonterske mreže te najboljem mladom volonteru. Dodijeljena su i dva priznanja posthumno, sekretaru Crvenog križa općine Usora Borisu Penavi kao i Hidajetu Mehanoviću iz  Crvenog križa općine Zavidovići.

Također, volonteri Crvenog križa FBiH organizirali su i Konferenciju mladih CKFBiH koja okuplja zastupnike mladih iz cijele Federacije. Razgovarano je o realiziranim aktivnostima, ali i planovima za narednu godinu. Organizirana je i obukla mladih o COVID-19 virusu, vakcinama i aktivnostima odgovora na pandemiju i proces imunizacije stanovništva.

Crveni križ Federacije zahvaljuje se svim volonterima koji svoju humanu misiju provode uvijek i za svakoga.

  • Dragi volonteri, budite spremni, brinite se o sebi, čuvajte jedni druge i nezaboravite – zajedno smo #nezaustavljivi. Sretan vam Međunarodni dan volontera.

 

RTV SLON

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više