Međunarodni sajam privrede Tešanj-BiH 2023 biće održan od 27. do 30. septembra

17. Međunarodni sajam privrede Tešanj-BiH 2023 biće održan od 27. do 30. septembra u Matuzićima. Na oko 6 000 kvadratnih metara unutrašnjeg i više od 15 000 kvadratnih metara vanjskog izložbenog prostora, predstaviće se oko 500 privrednika iz zemlje i svijeta, najavljeno je na press konferenciji. Ovo će biti do sada najveći sajam u Tešnju i privrednici očekuju da će na Sajmu u Tešnju sklopiti mnoštvo poslovnih ugovora.

Na Međunarodnom sajmu privrede Tešanj-BiH 2023 od 27. do 30. septembra u Matuzićima predstaviće se  više od 500 privrednika iz   BiH, Sjeverne Makedonije, Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Turske, Mađarske, Njemačke, Danske, Italije, Kine, Austrije, Španije, Poljske, Švicarske, SAD i Japana.  Oko 66 % čine domaći izlagači, a 34 %  inostrani.

 „Ove godine dolaze kompanije iz metaloprerade, mašinske i drvne industrije autoindustrije, prehrambene industrije elektroindustrije , hemijske , tekstilno kožarske , IT, iz uslužnig djelatnosti, turizma i javnog sektora“, rekao je Semir Kantić, predsjednik OO   17. Međunarodnog sajma privrede Tešanj-BiH 2023. 

Partneri ovogodišnjeg Sajma u Tešnju su Mađarska i Grad Živinice.  Živinice i Tešanj mogu pokazati mnoštvo primjera poslovnog uspjeha i žele se pozicionirati kao vodeći u ekonomskom razvoju. 

 „Ovogodišnji sajam privrede u Tešnju dočekujemo u vremenu najvećih inveesticija, najvećim brojem psolovnih subjekata , dvije milijarde prometa fiskalnih uređaja i oko 500 miliona KM izvoza“, rekao je Suad Huskić, načelnik Tešnja.

 „Želja nam je da pozitivne trendove koje bilježimo u svim segmentima nadopunjavamo da Živinice predstavimo kao sredinu poželjnu za domaće i strane investicije u razvoj privrede“, rekao je Began Muhić, gradonačelnik Živinica 

Učesnici  očekuju sklapanje novih poslovnih ugovora.

  „Historičario pišu prošlost. Privrednici budućnost. Želimo dati doprinos boljoj budućnosti ne samo BiH nego regiona“, rekao je  Izudin Ahmetlić , NO UP „Biznis centar“ Jelah Tešanj  .

Održavanje Sajma privrede u Tešnju trebalo bi rezultirati i većom Vanjsko-trgovinskom razmjenom, rečeno je između ostalog na press konferenciji organizacionog odbora.

RTVTK

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više