‘Merhamet’ podijelio pakete socijalno ugroženim porodicama u Hercegovini

Regionalni odbor Merhameta Mostar tokom čitavog decembra provodio je zimsku akciju podjele prehrambenih paketa socijalno ugroženim porodicama na području Hercegovačko-neretvanskog kantona, u sklopu koje je podijeljeno više od 200 paketa.

– U saradnji s osnovnim odborima u Mostaru, Konjicu, Jablanici i Prozoru uspješno smo realizirali distribuciju i podjelu više od 200 prehrambenih paketa. Takođe, dostavili smo 40 paketa za porodice u potrebi za područje Tomislavgrada, a u narednim danima našu akciju nastavljamo na području Čapljine i Stoca – izjavio je direktor Regionalnog odbora Merhameta Mostar Adnin Hasić.

Inače, Regionalni odbor Merhameta Mostar je početkom decembra, u saradnji sa Sjedištem HO “Merhamet” MDD, u Konjicu i Jablanici podijelio 20 električnih šporeta i velike prehrambene pakete za porodice čiji su domovi stradali tokom nedavnih poplava na tom području. Ovu značajnu i vrijednu pomoć obezbijedio je “Merhamet” Švedske.

– Zahvaljujemo svim privrednicima, institucijama i pojedincima koji su prepoznali naš rad te nas na tom putu podržavaju. “Merhamet” na području Hercegovine nastavlja misiju dobročinstva i nadamo se da ćemo u 2022. godini svi biti još uspješniji na svim poljima, pa tako i u borbi protiv siromaštva – kazao je Hasić, saopćeno je iz Merhameta.

RTV Slon/ FENA

RTV SLON

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više