„Merhametovi“ timovi na terenu dostavljaju pomoć ugroženim od poplava

Timovi Muslimanskog dobotvornog društva „Merhamet“ nalaze se na terenu, na područjima koja su pogođena poplavama koje su proteklih dana pogodile Bosnu i Hercegovinu.

Tako su, između ostalog, uposlenici i aktivisti Regionalnog odbora „Merhameta“ Sarajevo danas posjetili nekoliko poplavljenih područja na prostoru Kantona Sarajevo i ugroženim porodicama dostavili pomoć, saopćeno je iz “Merhameta”.

Ekipe su obišle teren na područja općine Trnovo, Pendičiće, Gračanucu, Sabice, Bijelu, Pomene, kao i Kijevo.

To su mjesta koja su najviše nastradala u najnovijim poplavama, gdje je Regionalni odbor „Merhameta“ Sarajevo, u saradnji sa Osnovnim odborom „Merhameta“ Trnovo, danas podijelio 40 porodičnih prehrambenih paketa.

– U razgovoru sa nastradalim stanovništvom na ovom području saznali smo da su im sada s najpotrebnija higijenska sredstva i sredstva za dezinfekcinu – kazao je direktor Regionalnog odbora „Merhameta“ Sarajevo Munib Bujak.

Predsjednik HO „Merhamet“ MDD Kenan Vrbanjac izjavio je da sve „Merhametove“ organizacione jedinice, koje djeluju na područjima koja su pogođena poplavama, prate situaciju i da su timovi spremni interventno djelovati kako bi se pružila pomoć stanovništvu koje je ugroženo vremenskim neprilikama.

– „Merhametovi“ regionalni i osnovni odbori stavili su se na raspolaganje lokalnim štabovima Civilne zaštite i u stalnom su kontaktu sa njima. Merhamet je angažirao sve svoje resurse kako bi se pomoglo ugroženim područjima i građanima koji su pogođeni poplavama, na cijeloj teritoriji BiH – poručio je Vrbanjac.

RTV Slon/ Fena

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više