Mikrofin ponovo pomaže osnovne škole

Nakon donacije osnovnoj školi u Banovićima prošle sedmice, zaposleni poslovnice mikrokreditnog društva Mikrofin u Tuzli svoj dobrotvorni rad nastavljaju vrijedno dalje donacijom osnovnim školama na području opštine Živinice.

Danas su odlučili da obraduju đake Osnovne škole „Bašgovci“ uručivši im računarsku opremu i multifunkcionalni uređaj koji će školi omogućiti unaprijeđenje nastavnog procesa.

„Kako bi podigli kvalitet nastave potrebna nam je informatička oprema koja može ispuniti zahtjeve nastavnog procesa u ovom vremenu. Zahvalni smo Mikrofinu što je prepoznao važnost našeg zahtjeva, a donacija će nam biti višestruko korisna.“, istakao je direktor osnovne škole „Bašgovci“Ševal Fejzić.

„Uslovi savremene nastave podrazumjevaju sveobuhvatno korištenje moderne tehnologije jer osim što se tako podiže kvalitet nastave, učenje je znatno efikasnije i đaci lakše usvajaju potrebna znanja.

Svjesni smo da najveći broj naših škola nema finansijskih mogućnosti da samostalno obnove svoju informatičku opremu i zato činimo sve što je u našoj moći da im pomognemo“, istakao je Ivica Vilušić, šef filjale Mikrofina u Tuzli.

Svi u Mikrofinu iskreno vjeruju u ovakve projekte i pomaganje djeci nije samo jedan od projekata koji se „odrađuje“ – to je na neki način opredjeljenje: da se ne zatvaraju oči pred stvarima koje se dešavaju oko nas.

1

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više