Ministar Ahmetović i Koordinacija boračkih organizacija i saveza TK dali podršku povratnicima u Podrinje

Ministar za boračka pitanja Tuzlanskog kantona Fedahija Ahmetović

sa predstavnicima Koordinacije boračkih organizacija i saveza Tuzlanskog kantona i potpredsjednikom RS-a Ramizom Salkićem i posjetili su opštine Podrinja u kojima žive povratnici pripadnici boračke populacije.

Nakon polaganja cvijeća i odavanja počasti žrtvama genocida na mezarjima u Memićima, Rakiti, Veljacima i Memorijalnom centru Potočari delegacije su učestvovale na tribini o temi „Bosna i Hercegovina moja domovina“ u Srebrenici.

Naglašavajući da je Ministarstvo za boračka pitanja Tuzlanskog kantona podržalo događaj koji ukazuje na važnost, značaj i kontinuitet postojanja države BiH te očuvanja teritorijalnog integriteta i suvereniteta BiH u njenim avnojskim granicama, ministar Ahmetović je kazao da je to još jedna prilika da se govori o našoj domovini, o Bosni i Hercegovini. Prilika je to, prema riječima ministra Ahmetovića, i da se da podrška povratnicima u cilju ostanka u svojim prijeratnim mjestima boravka, te očuvanju mira i stabilnosti u BiH.

„Ministarstvo za boračka pitanja TK nastavlja brigu za ovu populaciju a to najbolje ilustruje“, kazao je ministar Ahmetović, „da  je u ovoj godini imalo povećanje izdvajanja za boračku populaciji za gotovo 100 % u odnosu na prethodnu kada je bilo 9 miliona KM. U nacrtu budžeta za iduću, 2022. godinu planirano je uvećanje za još 2 miliona KM što ukupno čini projekciju budžeta od 20 miliona KM“, najavio je ministar Ahmetović nastavak podrške populaciji boraca i njihovih porodica koju pokazuje Vlada Tuzlanskog kantona.

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više