Mirnes Vejzović na Evropskom prvenstvu u kickboxu

Takmičare i članove stručnog štaba KBV “Flek Tom-Cat” u oktobru očekuje važno takmičenje. Tako i našeg Živiničanina Mirnesa Vejzovića očekuje nastup na predstojećem Evropskom prvenstvu u kick boxu, u disciplini low kick do 86kg.

Mirnes Vejzović građanin našeg grada, višestruki prvak Bosne i Hercegovine, osvajač Evropskog i Balkanskog kupa, te brojnih internacionalnih turnira učesnik je posljednjeg Svjetskog prvenstva i aktuelni reprezentativac Bosne i Hercegovine za naš portal je ispričao svoja očekivanja od Evropskog prvenstva, prokomentarisao tok priprema i poraz na Svjetskom prvenstvu prošle godine:

„Prije svega da se zahvalim portalu Živinice Čarsija na interesovanju i želji da upozna javnost sa predstojećim prvenstvom. Za ovo prvenstvo sam se pripremao nepuna tri mjeseca, intenzivni treinnzi dva puta na dan, pet dana u sedmici. Trenirao sam u svom matičnom klubu u Tuzli sa trenerima Salkom Zildžićem i Ismetom Kavgićem, kada nisam odlazio u Tuzlu na treninge u Živinicama bi mi pomagao moj klubski kolega Faruk Gazdić. Zadovoljan sam svojom spremom, spreman sam psihički i fizički, najvažnije nemam nikakvih povreda i ako Bog da očekujem da ću u naš grad, našu državu donijeti medalju sa predstojećeg prvenstva. Ja sam na prošle godine na Svijetskom prvenstvu nastupio kao debitant prvi puta, nisam imao sreće izgubio sam za bod-dva, ove godine bogatiji iskustvom sa prošlogodišnjeg prvenstva idemo jače!
Pripreme ćemo privesti kraju još ovu jednu sedmicu, odlazimo u Sarajevo gdje ćemo ja i Mesud Selimović trenirati u klubu Gazija kod trenera Muhameda Šabanovića. Putujemo u nedjelju ako Bog da za Sloveniju gdje će prvenstvo biti održano i trajat će od 23 do 30 oktobra.
Htio bih se zahvaliti mojim sponzorima: HIH d.o.o, B.P INVIVO Živinice, DINO KAFA,. te resornom ministru u vladi TK gosp. Abdulahu Zukiću, Hvala im jer su prepoznali i podržali moj rad, bez kojih bi sam trenažni proces bio puno teži.“

„Ako Bog da idemo po najsjajnije oličje i nećemo se umoriti!“ Za kraj je istako Vejzović

Četiri takmičara KBV “Flek Tom-Cat” kao članovi kickboksing reprezentacije Bosne i Hercegovine na predstojećem Evropskom prvenstvu, koje 23. oktobra počinje u slovenskom Mariboru, s pravom se nadaju medaljama. Pored Semira Delića koji će natupiti ako ga zobiđu povrede u subotnjem meču, među 11 bh. reprezentativaca će nastupiti Mesud Selimović (-86 kg, K1) Mirnes Vejzović (-86 kg, low kick) i Nikola Drobnjak (-81 kg, low kick).

Na Evropsko prvenstvo u timu selektora Salke Zildžića je prvobitno trebalo nastupiti 17 takmičara, a zbog otkaza uzrokvoanih nedostatkom sredstava u klubovima koji finasniraju njihov nastup, broj putnika na EP u Sloveniji je sveden na 11.

14658269_10154356352671117_2066950414_n

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više