Mirnes Vejzović na Evropskom prvenstvu u kickboxu

Takmičare i članove stručnog štaba KBV “Flek Tom-Cat” u oktobru očekuje važno takmičenje. Tako i našeg Živiničanina Mirnesa Vejzovića očekuje nastup na predstojećem Evropskom prvenstvu u kick boxu, u disciplini low kick do 86kg.

Mirnes Vejzović građanin našeg grada, višestruki prvak Bosne i Hercegovine, osvajač Evropskog i Balkanskog kupa, te brojnih internacionalnih turnira učesnik je posljednjeg Svjetskog prvenstva i aktuelni reprezentativac Bosne i Hercegovine za naš portal je ispričao svoja očekivanja od Evropskog prvenstva, prokomentarisao tok priprema i poraz na Svjetskom prvenstvu prošle godine:

„Prije svega da se zahvalim portalu Živinice Čarsija na interesovanju i želji da upozna javnost sa predstojećim prvenstvom. Za ovo prvenstvo sam se pripremao nepuna tri mjeseca, intenzivni treinnzi dva puta na dan, pet dana u sedmici. Trenirao sam u svom matičnom klubu u Tuzli sa trenerima Salkom Zildžićem i Ismetom Kavgićem, kada nisam odlazio u Tuzlu na treninge u Živinicama bi mi pomagao moj klubski kolega Faruk Gazdić. Zadovoljan sam svojom spremom, spreman sam psihički i fizički, najvažnije nemam nikakvih povreda i ako Bog da očekujem da ću u naš grad, našu državu donijeti medalju sa predstojećeg prvenstva. Ja sam na prošle godine na Svijetskom prvenstvu nastupio kao debitant prvi puta, nisam imao sreće izgubio sam za bod-dva, ove godine bogatiji iskustvom sa prošlogodišnjeg prvenstva idemo jače!
Pripreme ćemo privesti kraju još ovu jednu sedmicu, odlazimo u Sarajevo gdje ćemo ja i Mesud Selimović trenirati u klubu Gazija kod trenera Muhameda Šabanovića. Putujemo u nedjelju ako Bog da za Sloveniju gdje će prvenstvo biti održano i trajat će od 23 do 30 oktobra.
Htio bih se zahvaliti mojim sponzorima: HIH d.o.o, B.P INVIVO Živinice, DINO KAFA,. te resornom ministru u vladi TK gosp. Abdulahu Zukiću, Hvala im jer su prepoznali i podržali moj rad, bez kojih bi sam trenažni proces bio puno teži.“

„Ako Bog da idemo po najsjajnije oličje i nećemo se umoriti!“ Za kraj je istako Vejzović

Četiri takmičara KBV “Flek Tom-Cat” kao članovi kickboksing reprezentacije Bosne i Hercegovine na predstojećem Evropskom prvenstvu, koje 23. oktobra počinje u slovenskom Mariboru, s pravom se nadaju medaljama. Pored Semira Delića koji će natupiti ako ga zobiđu povrede u subotnjem meču, među 11 bh. reprezentativaca će nastupiti Mesud Selimović (-86 kg, K1) Mirnes Vejzović (-86 kg, low kick) i Nikola Drobnjak (-81 kg, low kick).

Na Evropsko prvenstvo u timu selektora Salke Zildžića je prvobitno trebalo nastupiti 17 takmičara, a zbog otkaza uzrokvoanih nedostatkom sredstava u klubovima koji finasniraju njihov nastup, broj putnika na EP u Sloveniji je sveden na 11.

14658269_10154356352671117_2066950414_n

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više