Mobilni timovi za vakcinaciju 6. i 7. novembra na području MZ Dubrave G.i Dubrave D. i u MZ Priluk i Šerići

Proces masovne vakcinacije u JZU DZ Živinice traje i dalje kao i osposobljeni mobilni timovi koji djeluju vikendom u ambulantama na području mjesnih zajednica našeg grada.Ovog vikenda vakcinacija će se vršiti u ambulantama u Dubravama Donjim i Dubravama Gornjim  i na punktovima  u MZ Priluk i Šerići.

Na svim puktovima dostupne su Sinofarm i Moderna kontigenti vakcina.

Svaki dan sve je više građana kojima se testiranjem utvrdi zaraza virusom kovid 19 , dr HES-a Živinice ističu da svaki dan kod 40-tak pacijenata potvrde zarazu kovidom ,a odziv građana za vakcinaciju nije bolji odnosno veći u odnosu na prethodni period iako je vakcina najbolji vid zaštite protiv ove bolesti.

Svaki val pandemije donosi i nove simptome odnosno drugačije u odnosu na prethodni val.Simptomi koji se javljaju kod pacijenata koji su u ovom periodu pozitivni na kovid su glavobolje,temeperatura , grlobolja ,a jako često i  križobolja odnosno bolovi u leđima  te  dijareja i povraćanje .

Sabina Kavgić


RTV Živinice

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više