MSŠ Živinice: Održana premijera školske predstave

U utorak 19.4.2016.godine, u BKCu Živinice su učenici JU Mješovite srednje škole održali predstavu pod nazivom “Tolerancijom do boljeg života”. Predstava je održana u dva termina. Prisustvovao je veliki broj učenika. Predstava govori o odnosu društva prema siromašnoj populaciji-uglavnom Romima. Radnja se dešava u dvije porodice koje povezuju glavni likovi: jedna je siromašna (brat i sestra), a druga je bogata (otac, majka i sin). Radnja se zapliće kada bogati sin sa društvom maltretira siromašnog mladića, a konflikt se nastavlja u siromašnoj porodici. Sestra zbog karijere ostavlja brata koji prodaje stare stvari a završava se pomirenjem mladića i ponudom za posao.

Predstava je dobro prihvaćena od strane publike i očekujemo dobar plasman na Festivalu dramskog stvaralaštva u Konjicu.

U predstavi su učestvovali: Ajla Jusić, Halil Resić, Ernad Glavinić, Amir Ćasurović, Ajla Imamović, Edin Mukinović, Lejla Čerkezović, Velid Meštrić, Demir Rahimić, Amina Bojić, Melika Bečić i drugi.

 

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više