MSŠ Živinice: Održana premijera školske predstave

U utorak 19.4.2016.godine, u BKCu Živinice su učenici JU Mješovite srednje škole održali predstavu pod nazivom “Tolerancijom do boljeg života”. Predstava je održana u dva termina. Prisustvovao je veliki broj učenika. Predstava govori o odnosu društva prema siromašnoj populaciji-uglavnom Romima. Radnja se dešava u dvije porodice koje povezuju glavni likovi: jedna je siromašna (brat i sestra), a druga je bogata (otac, majka i sin). Radnja se zapliće kada bogati sin sa društvom maltretira siromašnog mladića, a konflikt se nastavlja u siromašnoj porodici. Sestra zbog karijere ostavlja brata koji prodaje stare stvari a završava se pomirenjem mladića i ponudom za posao.

Predstava je dobro prihvaćena od strane publike i očekujemo dobar plasman na Festivalu dramskog stvaralaštva u Konjicu.

U predstavi su učestvovali: Ajla Jusić, Halil Resić, Ernad Glavinić, Amir Ćasurović, Ajla Imamović, Edin Mukinović, Lejla Čerkezović, Velid Meštrić, Demir Rahimić, Amina Bojić, Melika Bečić i drugi.

 

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više