MSŠ Živinice: Stigla vrijedna donacija za obnovu mokrih čvorova (FOTO)

Uposlenici naše škole kontinuirano rade na projektima i apliciraju na više strana kako bi se uslovi u školi unaprijedili.

Jedan od takvih projekata jeste i projekat koji se odnosi na obnovu mokrih čvorova na kojem su radili članovi Razvojnog tima sa profesorom i predsjednikom razvojnog tima Hazimom Aljićem na čelu. Projekat je vrijedan skoro 23 000,00 KM.

Da podsjetimo, projekat se realizuje u partnerstvu sa Crvenim križom i Američkom organizacijom LDS Charities. Prvobitno, sredstva za koja je škola aplicirala su iznosila 10 000,00 KM, no donatori su odlučili da se sanitarni čvorovi u potpunosti obnove i , na naše zadovoljstvo, povećali iznos sredstava.

Prije same isporuke robe, prethodio je niz sastanaka i druženja predstavnika Razvojnog tima sa predstavnicima organizacije LDS Charities čija je misija unaprijediti uslove, ne samo u obrazovnom, već i u zdravstvenom sektoru, pa i mnogim drugima, a u svemu ovome ne zaboravljaju temelj svakog pojedinca – porodicu koju također uključju u svoja druženja koliko je to moguće. I mi smo bili dio jednog takvog druženja na Božićnom domjenku  i svakako se odlično zabavili.

Ono što je za nas značajno jeste da je sva roba danas stigla u našu školu. Rad na sanaciji mokrog čvora je trebao da počne po isporuci robe, no imajući u vidu niske temperature i početak drugog polugodišta, sa donatorom je dogovoreno da će se radovi realizovati u junu.

Mi smo svakako jako sretni i zahvalni našim donatorima na ukazanoj prilici i povjerenju da budemo dio njihove misije.

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više