MSŠ Živinice: Stigla vrijedna donacija za obnovu mokrih čvorova (FOTO)

Uposlenici naše škole kontinuirano rade na projektima i apliciraju na više strana kako bi se uslovi u školi unaprijedili.

Jedan od takvih projekata jeste i projekat koji se odnosi na obnovu mokrih čvorova na kojem su radili članovi Razvojnog tima sa profesorom i predsjednikom razvojnog tima Hazimom Aljićem na čelu. Projekat je vrijedan skoro 23 000,00 KM.

Da podsjetimo, projekat se realizuje u partnerstvu sa Crvenim križom i Američkom organizacijom LDS Charities. Prvobitno, sredstva za koja je škola aplicirala su iznosila 10 000,00 KM, no donatori su odlučili da se sanitarni čvorovi u potpunosti obnove i , na naše zadovoljstvo, povećali iznos sredstava.

Prije same isporuke robe, prethodio je niz sastanaka i druženja predstavnika Razvojnog tima sa predstavnicima organizacije LDS Charities čija je misija unaprijediti uslove, ne samo u obrazovnom, već i u zdravstvenom sektoru, pa i mnogim drugima, a u svemu ovome ne zaboravljaju temelj svakog pojedinca – porodicu koju također uključju u svoja druženja koliko je to moguće. I mi smo bili dio jednog takvog druženja na Božićnom domjenku  i svakako se odlično zabavili.

Ono što je za nas značajno jeste da je sva roba danas stigla u našu školu. Rad na sanaciji mokrog čvora je trebao da počne po isporuci robe, no imajući u vidu niske temperature i početak drugog polugodišta, sa donatorom je dogovoreno da će se radovi realizovati u junu.

Mi smo svakako jako sretni i zahvalni našim donatorima na ukazanoj prilici i povjerenju da budemo dio njihove misije.

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više