MSŠ Živinice: Stručna posjeta preduzeću Hrastik DOO

Na usmeni zahtjev nastavnika praktične nastave Mehmedalije Bojagića kod  Direktora  MSŠ Živinice odobrena je posjeta privrednom subjektu Hrastik Živinice.
Istog dana uspostavljen je kontakt sa Direktorom firme Hrastik koji je dobre volje prihvatio posjetu učenika naše škole, 3d1 i 2d2.
Dana 10.11.2016. godine izvršena je posjeta privrednom  subjektu Hrastik Zivinice.
Prije polaska u posjetu nastavnik praktične nastave je upoznao učenike kako treba da se ponašaju od izlaska iz dvorišta škole do završetka posjete.
Poseban osvrt je dao na mjere discipline, bezbjednosti učenika od škole do fabrike, a i u pogonima fabrike, te kodeksu ponašanja, čuvanja ugleda škole.
Ispred fabrike po dolasku, a i po završetku posjete učenicima se obratio Direktor preduzeća Atif  Šabanović dipl.ing.maš. i upoznao ih sa preduzećem te o mogućnostima obavljanja praktične nastave kao i  dobrom odabiru škole da je poziv drvoprerađivača potreban preduzećima na ovom području te interesovanja za najbolje učenike za obavljanje prakse i isto tako kako mogu doći do zaposlenja u istom pereduzeću nakon uspješnog završetka školovanja.
Posjeta je uspješno izvedena bez ikakvih problema uz zadovoljstvo svih a posebno većine učenika koji bi imali želju izvoditi praktičnu nastavu makar jedan dan u sedmici u privrednim pogonima. – MSŠ Živinice

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više