Mujo Sinanović proslavio 96. rođendan tradicionalno na Panonskim jezerima

Od otvaranja prvog panonskog jezera 2003. godine, ovu turističku atrakciju posjetilo je preko 5,3 miliona gostiju. Ipak, od tolikog broja gostiju, Mujo Sinanović važi za najstarijeg i najvjernijeg posjetioca Panonskih jezera, i svaki rođendan proslavi upravo na ovoj lokaciji. Tako je bilo i ove godine. “Kralj Panonike” kako su ga prozvali, danas je 96. rođendan proslavio na slanim jezerima sa čijeg razglasa mu je upućena čestitka uz aplauz svih kupača.

Razlog zbog kojeg je toliko privržen ovom mjestu, jeste što mu je pored svih borbi koje je imao u životu, ovo mjesto pomoglo da, kako kaže ostane zdrav i vitalan.

Mene jezero oživi ja sam došao sa štapom, a sad idem bez štapa. Sad dolazim autobusom i taksijem, a povremeno idem i pješke. Ovdje se borim, ne mogu da ustanem, da me dignu nemojte, ja se ovdje borim sam od sebe da se dižem”, rekao je Mujo Sinanović, najstariji posjetilac kompleksa Panonskih jezera.

U braku je već 62. godine i upravo mu je supruga najbolje društvo svake sezone. Ljeto je period kojem se najviše obraduje, jer zna da će kako kaže vrijeme provoditi na slanim jezerima, uživati i biti zdraviji, dok mu zima donosi samo tugu. Svi oni koji dolaze na Panonska jezera znaju i da je Mujo uvijek na istom mjestu. Kao i prethodnih godina, tako i ove JKP “Pannonica” za Muju je priredila prigodne poklone koje mu je uručio gradonačelnik Tuzle.

Mi svake godine našem dragom Muji čestitamo rođendan, ovo je već 96.ti. Ovo je jedna manifestacija koja je interesantna i našim gostima i drago im je čuti ovakvu rođendansku želju za dugovječan život. I sama panonika sa ljekovitim svojstvima vode će ožda omogućiti i drugima da malo duže žive”, kazao je Maid Porobić, direktor JKP “Pannonica” Tuzla.

“Zaista Panonska jezera produžavaju ljudima život, učine ih aktivnim ljeti i pomognu im kod kostobolje, kod slabosti i produžavaju im zdravlje i snagu. Stvarno njegov rođendan nam je zadovoljstvo proslaviti. Navijamo za Muju Sinanovića, želimo da slavimo i naredne godine i da pobijedi i stotu godinu”, istakao je Jasmin Imamović, gradonačelnik Tuzle.

Mujo je na kraju posjetiocima Panonnice otkrio i tajnu dugovječnosi: Šetnja, ljubav, dobrota , druženje sa ljudima i slana voda. To kaže, pomaže njemu, a vjeruje da može pomoći svima!

The post Mujo Sinanović proslavio 96. rođendan tradicionalno na Panonskim jezerima appeared first on RTV SLON.

RTV SLON

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više