MZ Litve: Suadova kuća bez krova odavno prokišnjava

Fadila i Suad Habibović već duže vrjeme pokušavaju dovrši započetu kuću, koju grade u Mjesnoj zajednici Litve, ali bez pomoći dobrih ljudi u tome sigurno neće uspjeti. U ove zimske dane kuća bez krova uveliko prokišnjava, pa je uzalud što svaki dan čisti snijeg sa nedovršenog krova. Voda prokišnjava na sve strane, pa ne stiže ni lavorima da je pokupi i zaštiti pokućstvo.

Potrebni su im novci da se kuća pokrije, kako bi u hladnim danima stvorili odgovarajuće uslove za život.

Sa Fadilom i Suadom još živi njihov 9-godišnji sin Alija, brinu i o  majci Vasvi, sa 85 godina, ne čuje i ne vidi. Svi su bolesni, a socijalna pomoć od 186 KM često nije moguća za pokriti troškove lijekova.

“Nigdje ne radim, jer sam obolio i sve kad bi negdje i bilo posla nisam u stanju raditi teže fizičke poslove. Imali smo do sada pomoć naših sugrađana, dobili smo novce i od TV emisije “Ispuni mi želju” od kojeg smo kupili građu i materijal. I sada očekujem pomoć dobrih ljudi, a najpotrebniji su nam građa i crijep, kako bi konačno pokrili naš objekat i spasili se od čestih kiša.Ako doživim da mi se kuća pokrije to bi za mene bilo kao da sam se ponovo rodio”, kaže nam Suad Habibović.

Ova porodica zahvalna je svima koji su do sada pomogli da se započne gradnja kuće u kojoj žive, iako nije dovršena. Mnogo su zahvalni OO Crvenom križu Živinice koji pomaže u hrani i drugim potrebama.

Pozivamo sve ljude dobre volje koji su u stanju da pomognu, kako bi i ova porodica riješila za svagda svoje stambene probleme i da više vodu sa krova ne bi sakupljali u lavorima i drugom posuđu. Svi oni koji žele pomoći mogu to učiniti pozivom na broj mobilnog telefona: 063 270-833

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više