MZ Višca Gornja: Uspješno sprovedena akcija čišćenja smeća (FOTO)

Danas 04.03.2017 organizovana i uspješno sprovedena akcija kupljenja smeća, gdje se odazvao veliki broj građana. Ovom akcijom želimo svima pokazati da smo spremni za čistu Gornju Višću. Ne želimo da se više susrećemo sa smećem i divljim deponijama. Postavit će se table sa natpisom zabranjeno bacanje smeća. Svako bacanje smeća po putu bit će prijavljeno i kažnjeno poručuju iz MZ Višća Gornja.

Dolaskom toplijih vremenskih uslova i pojave ogromnog broja insekata, muha, uginulih životinja, kao i nepodnošljivog mirisa mještani G.Višće su bili primorani da danas organizuju akciju saniranja prilaznih puteva nelegalnoj deponiji u G. Višći. Navedena akcija na čišćenju je samo početak aktivnosti građana kojima je podršku pružio i Džemat MZ Višća na čelu sa Imamom Džamije u G.Višći kao i RMU Đurđevik sa svojim radnim mašinama.

Zbog namjere i predlaganja Općine da otvori novu deponiju samo 50 metara od postojeće te navedenog uticaja na okolinu i saniranja nelegalne deponije tražit će se mišljenje i podrška kantonalnih, federalnih i državnih institucija da izađu na lice mjesta i pomognu u rješavanju problema oko uticaja posljedica divlje deponije na opstanak građana i njihovom daljnjem življenju na ovom području. Pozivamo ujedno i sva ekološka društva iz BiH da dođu u G.Višću i daju svoj doprinos oko rješavanja ovog problema i svojom stručnošću sa ostalim institucijama daju svoje mišljenje koliko navedena divlja deponija utiče na naše zdravlje i život.

Zahvaljujemo svim građanima koji su došli i pomogli u rješavanju akcije, kao i Imamu naše Džamije koji je sa djecom-učenicima dao doprinos ovoj akciji. Zahvaljujemo se Direkciji rudnika zbog angažovanja radne mašine u zagrtanju smeća. Uskoro slijedi saniranje deponije i sadnja drvoreda. (MZ Višća Gornja)

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više