Na inicijativu vijeća roditelja u OŠ Višća formirano udruženje “Žene Višće”

U osnovnoj školi Višća novu školsku godinu započeli su sa mnoštvo novih ideja koje mogu doprinijeti radu i razvoju škole ali i zajednice. Jedna od ideja na vijeću roditelja bila je i formiranje udruženja koje će okupiti žene ovog kraja, a koje će svojim djelovanjem pokazati i dokazati da žene mogu dati doprinos razvoju Višće kroz promociju različitih projekata i ideja.

Obilježavanje Međunarodnog dana ruralne žene prilika je da se govori o skrivenim oblicima diskriminacije na osnovu spola, ali i da se ukaže na odvažnost žena koje se nose sa različitim nedaćama života na selu. Upravo oni koji su utjecali na formiranje udruženja „Žene Višće“ žele u prvi promovisati ženu – majku koja je u velikoj mjeri dala doprinos u odgojno-obrazovnom procesu u vremenu pandemije.

Udruženje „Žene-Višće“ počelo je sa aktivnim djelovanjem te su vidljivi i pri rezultati rada ovog udruženja na čiju je inicijativu uređen prilaz školi kao i školsko dvorište koje je pretrpjelo štetu zbog obilnih padavina u proteklom periodu. Upravo doprinos zajednici jedan je od motiva udruženja „Žene Višće“.

Podršku ženama Višće dale su i žene iz Šerića koje djeluju pri ogranku „Modrački mornari“, a koje su svojim iskustvom i savjetima pomogle formiranju udruženja „Žene Višće“. Žene Višće pozvale su sve žene da se pridruže ovom udruženju te da sudjeluju u brojnim aktivnostima, druženjima i manifestacijama koje će organizovati, ali i kojima će se pridružiti u narednom periodu.

Mehmed Smajlović


RTV Živinice

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više