Na području Živinica prošle godine 11 saobraćajnih nesreća na pružnim prelazima

U tragičnoj saobraćajnoj nesreći koja se u ponedjeljak oko 20:30 sati na pružnom prijelazu Maline – Suha smrtno je stradao 24-godišnjak. Povrijeđena je i djevojka koja je bila na zadnjem sjedištu automobila.

Ovo nije prva saobaćajna nesreća na jednom od pružnih prijelaza na području Živinica, ali je prva u 2020. godini. Na nekoliko pružnih prijelaza u 2018. godini na području Živinica dogodilo se šest saobraćajnih nesreća, dok prema podacima MUP-a TK taj broj u 2019. godini raste. Ishod je povećan broj poginulih.

“U toku 2019. godine na pdoručju grada Živinice dogodilo se ukupno 11 saobraćajnih nezgoda u kojima je pored toga što je nastupila materijalna šteta i određeni broj lica je zadobio lake ili teške tjelesne povrede, poginula su dva lica”, izjavila je Amra Kapidžić, glasnogovornica Uprave policije MUP –a TK.

Zbog povećanog broja saobraćajnih nesreća na području Živinica prije tri mjeseca svoju protestnu notu uputili su i stanovnici Kovača, Bašigovaca, Donje i Gornje Lukavice, Svojata i Zelenike. Na jedinom pružnom prijelazu koji vodi do ovih naselja osim saobraćajnog znaka, nije bilo siginalizacije, zbog čega saobraćajne nesreća na ovom pružnom prijelazu nisu bile rijetka pojava. Kontaktirali smo i gradonačelnika Živinica kako bi odgovorio na upit o ulozi lokalne zajednice u rješavanju problema sve većeg broja saobraćajnih nesreća na pružnim prijelazima, međutim, odgovora nismo dobili. (RTV Slon)

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više