Na sceni BKC-a Živinice “Ja od jutra nisam stao”

“Ja od jutra nisam stao” priča je o četiri prijatelja koji se sastaju na večeri i kartanju. Tada počinju privatne drame pojedinaca sa specifičnom inverzijom u osnovnoj premisi komada, a to je da je to svijet u kojem vladaju žene. ”U svijetu ove predstave na svim vodećim pozicijama u tvrtkama su žene, u znanosti, zdravstvu, obrazovanju. Muškarci, čuvaju djecu, kuhaju, uzimaju porodiljski dopust.

Predstavu je imala priliku pogledati i živinička publika u okviru druge večeri Internacionalnog teatarskog festivala ŽiviFest.

Glumica Jelena Kordić Kuret, igra sve ženske likove, pored nje u predstavi igraju Dražen Pavlović, Ivo Krešić, Ivan Skoko te Mario Knezović, frontmen grupe Zoster, koji se nakon rada na filmu i lutkarskim projektima odlučio okušati i na kazališnim daskama.

Ekipa predstave je prvi put gostovala van svog matičnog pozorišta i to u našem gradu, gdje su pokupili samo pozitivne kritike.

Posebna kvaliteta teksta, kao i predstave, je da autorica nepretenciozno pristupa temi ravnopravnosti spolova i da se igra spolnim stereotipima, ali na svakodnevni, ljudski način bez impliciranja velikih filozofskih i političkih tema.

Merisa Mujčinović Husić


RTV Živinice

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više