Na Univerzitetu u Tuzli održana promocija 21 doktora nauka

Univerzitet u Tuzli svake godine svečanom dodjelom diploma isprati novu generaciju diplomaca, magistara, ali i doktora nauka i zlatnih studenata.

Zbog epidemiološke situacije ove godine na fakultetima u Tuzli promovisanje je upriličeno u nekoliko termina, a u okviru obilježavanja 45 godina Univerziteta u Tuzli danas je održana promocija 21 doktora nauka koji su svoju doktorsku disertaciju odbranili na jednom od fakulteta Univerziteta u Tuzli.

Dan koji je bitan za Univerzitet, bitan za ove kandidate. Oni su u ovom trenutku postigli nešto što se tiče njihovog učenja neki vrh. Međutim, njihov naučno istraživački rad tek počinje. Mi očekujemo od ovih mladih doktora nauka da će oni tek sad dati puni doprinos i punu afirmaciju ovom svom znanju “doktor nauka” iz odgovarajuće oblasti”, kazao je Nermin Sarajlić, redovni profesor na fakultetu Elektrotehnike UNTZ.

RTV SLON

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više