Načelnik Općine Živinice posjetio Rudnik Đurđevik povodom 21. decembra – Dana rudara

Povodom obilježavanja 21. decembra – Dana rudara, a s obzirom na to da Rudnik Đurđevik slavi svoj jubilej – 80 godina postojanja, načelnik Općine Živinice Samir Kamenjaković posjetio je rudnik Đurđevik i sišao u jamu kako bi rudarima čestitao njihov praznik.

Ističe kako je to nešto najmanje što može učiniti za ove hrabre i vrijedne ljude.

“S obzirom da Rudnik Đurđevik slavi svoj jubilej – 80 godina postojanja, i da se obilježava Dan rudara na isti datum, a znamo da rudnik Đurđevik zapošljava najviše naših Živiničana, ja kao Načelnik i prvi čovjek Općine dužan sam pojaviti se u rudniku i sići u jamu, čestitati na otkopu rudarima Dan rudara i njihov jubilej 80 godina postojanja. Vjerujte, dole u mraku čovjek razmišlja drugačije, neke stvari sam vidio bolje nego dok sam bio poslanik u skupštini Tuzlanskog kantona. Smatram da ljudi koji misle da imaju težak posao trebaju sići u jamu jednom i vratiti se, imat će bolje razumijevanje prema svom poslu i evo sada znam zašto je kod rudara pozdrav Sretno. I ovu priliku želim iskoristiti da čestitam svim rudarima rudnika Đurđevik njihov jubilej 80 godina postojanja,”, rekao je načelnik Općine Živinice Samir Kamenjaković, te uputio čestitku svim rudarima u BiH.

„Povodom obilježavanja 21. decembra – Dana rudara, svim rudarima rudnika Đurđevik, površinskog kopa Višća i površinskog kopa Dubrave, rudarima Tuzlanskog kantona i Bosne i Hercegovine upućujem najiskrenije čestitke, sa željom za dobro zdravlje i uspjeh. Također, čestitam i njihovim porodicama koji ih kod kuće čekaju, uz rudarski pozdrav Sretno”, ” rekao je načelnik Općine Živinice Samir Kamenjaković.

”Jako sam iznenađen, prošle sedmice Načelnik je posjetio rudnik Đurđevik po pitanju saradnje mjesnih zajednica, znači lokalne zajednice, odnosno uže sredine i Rudnika mrkog uglja Đurđevik i uputio sam pozivnicu za obilježavanje jubileja i Dana rudara. Načelnik je izrazio želju da za taj praznik lično čestita rudarima na prvom otkopu, i da tom prilikom onima koji su najzaslužniji za proizvodnju i opstojnost ovog Rudnika, zaželi sretnu buduću godinu. To me oduševilo i evo danas smo tu, i zaista osjećam se ushićeno i drago mi je što prije svega vidim i za buduću saradnju da ćemo imati čovjeka koji je zaista posvećen rudarima i Rudniku. Nadam se da će ta saradnja doprinijeti niz projekata koje ćemo zajedno realizovati u narednom periodu. U to ime, zahvaljujem se Načelniku i još jednom iskoristio bih priliku da čestitam Dan rudara svim rudarima na prostoru Federacije, odnosno države Bosne i Hercegovine, rudarskim pozdravom Sretno.” rekao je direktor Rudnika mrkog uglja Đurđevik, Samir Hadžić.

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više