Načelnik Općine Živinice posjetio Rudnik Đurđevik povodom 21. decembra – Dana rudara

Povodom obilježavanja 21. decembra – Dana rudara, a s obzirom na to da Rudnik Đurđevik slavi svoj jubilej – 80 godina postojanja, načelnik Općine Živinice Samir Kamenjaković posjetio je rudnik Đurđevik i sišao u jamu kako bi rudarima čestitao njihov praznik.

Ističe kako je to nešto najmanje što može učiniti za ove hrabre i vrijedne ljude.

“S obzirom da Rudnik Đurđevik slavi svoj jubilej – 80 godina postojanja, i da se obilježava Dan rudara na isti datum, a znamo da rudnik Đurđevik zapošljava najviše naših Živiničana, ja kao Načelnik i prvi čovjek Općine dužan sam pojaviti se u rudniku i sići u jamu, čestitati na otkopu rudarima Dan rudara i njihov jubilej 80 godina postojanja. Vjerujte, dole u mraku čovjek razmišlja drugačije, neke stvari sam vidio bolje nego dok sam bio poslanik u skupštini Tuzlanskog kantona. Smatram da ljudi koji misle da imaju težak posao trebaju sići u jamu jednom i vratiti se, imat će bolje razumijevanje prema svom poslu i evo sada znam zašto je kod rudara pozdrav Sretno. I ovu priliku želim iskoristiti da čestitam svim rudarima rudnika Đurđevik njihov jubilej 80 godina postojanja,”, rekao je načelnik Općine Živinice Samir Kamenjaković, te uputio čestitku svim rudarima u BiH.

„Povodom obilježavanja 21. decembra – Dana rudara, svim rudarima rudnika Đurđevik, površinskog kopa Višća i površinskog kopa Dubrave, rudarima Tuzlanskog kantona i Bosne i Hercegovine upućujem najiskrenije čestitke, sa željom za dobro zdravlje i uspjeh. Također, čestitam i njihovim porodicama koji ih kod kuće čekaju, uz rudarski pozdrav Sretno”, ” rekao je načelnik Općine Živinice Samir Kamenjaković.

”Jako sam iznenađen, prošle sedmice Načelnik je posjetio rudnik Đurđevik po pitanju saradnje mjesnih zajednica, znači lokalne zajednice, odnosno uže sredine i Rudnika mrkog uglja Đurđevik i uputio sam pozivnicu za obilježavanje jubileja i Dana rudara. Načelnik je izrazio želju da za taj praznik lično čestita rudarima na prvom otkopu, i da tom prilikom onima koji su najzaslužniji za proizvodnju i opstojnost ovog Rudnika, zaželi sretnu buduću godinu. To me oduševilo i evo danas smo tu, i zaista osjećam se ushićeno i drago mi je što prije svega vidim i za buduću saradnju da ćemo imati čovjeka koji je zaista posvećen rudarima i Rudniku. Nadam se da će ta saradnja doprinijeti niz projekata koje ćemo zajedno realizovati u narednom periodu. U to ime, zahvaljujem se Načelniku i još jednom iskoristio bih priliku da čestitam Dan rudara svim rudarima na prostoru Federacije, odnosno države Bosne i Hercegovine, rudarskim pozdravom Sretno.” rekao je direktor Rudnika mrkog uglja Đurđevik, Samir Hadžić.

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više