Načelnik upriličio prijem, za buduće oficire Nedima Mulića i Asmira Mulića

Općinski načelnik Samir Kamenjaković je, u svom kabinetu, upriličio prijem za studente vojnih akademija, buduće oficire, Nedima Mulića i Asmira Mulića.

Nedim Mulić polaznik je Vojne akademije “General Mihailo Apostolski” u Makedoniji, i trenutno je na drugoj godini studija. Vojna akademija “General Mihail Apostolski” broji ukupno 130 kadeta, od kojih je 16 iz Bosne i Hercegovine.

Asmir Mulić je jedan od dvanaest kadeta 16. klase iz Bosne i Hercegovine koji je u septembru 2018. godine započeo školovanje na univerzitetskom studijskom programu “Vojno inžinjerstvo” i “Vojno vođenje i upravljanje” u Hrvatskoj, u Zagrebu.

Kao kadeti na navedenim Vojnim akademijama odabrani su na osnovu Javnog konkursa Ministarstva odbrane BiH, te na osnovu kriterija i rezultata koje su postigli kroz testove fizičke spremnosti, općeg znanja i intervjua.

Po završetku četverogodišnjeg školovanja vratit će se u profesionalnu vojnu službu Oružanih snaga Bosne i Hercegovine sa činom oficira – potporučnika.

Načelnik Samir Kamenjaković je čestitao Nedimu i Asmiru na uspjehu koji su postigli samom ulogom kadeta na njihovim Akademijama i poželio im uspješno školovanje, te je istakao lično zadovoljstvo time što djeca sa područja Općine Živinice ostvaruju uspiješne rezultate na međunarodnoj sceni, bez obzira za koju oblast su se opredijelili.

“Vi na Vojnoj akademiji ne samo da ćete steći znanje i svoju fizičku spremu dovesti do granica savršenstva. Ono što je bitnije od toga, jeste da će vas vojna obuka naučiti disciplini koja će vas određivati u svakom vašem djelovanju. Dakle, usvojiti ćete i druge vrijednosti i znanja kojima ćete moći doprinijeti našoj lokalnoj zajednici i državi BiH”, rekao je načelnik Samir Kamenjaković.

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više