Nagrade najboljim prosvjetarima

Povodom Svjetskog dana učitelja juče i danas u našim osnovnim i srednjim školama održane su prigodne svečanosti, a centralno obilježavanje u Tuzlanskom kantonu održano je danas u BKC Tuzla.

Na svečanoj akademiji, pored obraćanja zvaničnika, koji su u svojim referatima istakli značaj prosvjetarkog poziva, dvadesetorici prosvjetara dodjeljena su priznanja za životno djelo u obalsti obrazovanja.

Među dobitnicima visokog priznanja je i profesor matematike, doskorašnjki direktor JU Gimnazija Živinice, Tihomir Vasić.

“Zahvaljujem se svima koji su prepoznali moj dosadašnji rad, a to je gotovo punih 40 godina rada u živiničkim srednjim školama, a posebno u Gimnaziji. Priznanje mi mnogo znači, jer od toliko prosvjetnih radnika u osnovnim i srednjim školama TK, našao sam se među 20 najboljih”, rekao nam je nagrađeni profesor Tihomir Vasić./Š.G./

aaaaaaa-2f

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više