Nagrade najboljim prosvjetarima

Povodom Svjetskog dana učitelja juče i danas u našim osnovnim i srednjim školama održane su prigodne svečanosti, a centralno obilježavanje u Tuzlanskom kantonu održano je danas u BKC Tuzla.

Na svečanoj akademiji, pored obraćanja zvaničnika, koji su u svojim referatima istakli značaj prosvjetarkog poziva, dvadesetorici prosvjetara dodjeljena su priznanja za životno djelo u obalsti obrazovanja.

Među dobitnicima visokog priznanja je i profesor matematike, doskorašnjki direktor JU Gimnazija Živinice, Tihomir Vasić.

“Zahvaljujem se svima koji su prepoznali moj dosadašnji rad, a to je gotovo punih 40 godina rada u živiničkim srednjim školama, a posebno u Gimnaziji. Priznanje mi mnogo znači, jer od toliko prosvjetnih radnika u osnovnim i srednjim školama TK, našao sam se među 20 najboljih”, rekao nam je nagrađeni profesor Tihomir Vasić./Š.G./

aaaaaaa-2f

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više