Najava: Koncert grupe LegendE BKC

Koncert grupe LegendE održat će se 21.03.2015 u velikoj sali BKC Živinice

sa početkom u 20 sati.Živiničani će moći uživati u vokalnim sposobnostima ove grupe za koju vlada veliko interesovanje.

Sponzor ovog koncerta je Općina Živinice.

Grupu LegendE iz Beograda čine šestorica članova:

  • Ivan Milinković – pevač ( solista )
  • Zoran Dašić – kompozitor, tekstopisac, bas-prim, gitara i prateći vokal
  • Lazar Marin – gitara i prateći vokal
  • Pero Krznanić – bas gitara i prateći vokal
  • Želimir Vasić – bubnjevi, udaraljke i prateći vokal
  • Predrag Stojković – klavijature, klavir i aranžmani

Koncertni istorijat:

Grupa LegendE osnovana je u Beogradu 1988.godine, kada i objavljuje svoj prvi album. Prva koncertna sezona grupe počela je na Bogojavljanje 19. januara 1995.godine, koncertom u beogradskom Sava Centru i do februara 2014.godine održano je 53. koncerta u istoj dvorani. Tradicija koncerata u Sava Centru se nastavlja već punih dvadeset godina neprekidno, i svaka nova koncertna sezona započinje u Sava Centru, zatim grupa LegendE nastavlja sa turnejom po gradovima širom Srbije, regiona i inostranstva.

Do danas, grupa LegendE je održala preko hiljadu i sedamsto koncerata u Srbiji, Crnoj Gori, Makedoniji, Bosni i Hercegovini, Mađarskoj, Poljskoj, Kipru, Švedskoj, Sloveniji, Švajcarskoj, Austriji, Kanadi, Nemačkoj, Australiji, SAD-u, Rusiji i Francuskoj.

Jubilarni – hiljaditi koncert obeležen je 05.februara 2005.godine a proslava dvadesetog rođendana grupe LegendE obeležena je februara 2008.godine, u velikoj dvorani Sava Centra.

Grupa LegendE je imala veliki jubilej 2012.godine, obeležila je 25 godina postojanja i uspešnog rada i taj značajan jubilej je proslavila radno, tako što je svojoj vernoj publici priredila veličanstvene koncerte u Sava Centru 4. i 14. februara 2012.godine.

Pod sloganom „U susret pedesetom koncertu“, zbog velikog interesovanja publike, održan je i dugo očekivani 50. koncert u velikoj dvorani Sava Centra 7.aprila 2012.godine, koji je bio posebno veličanstven i harizmatičan po mišljenju publike, jer je samo sa svojom publikom, vernim poštovaocima i prijateljima, u izuzetno dinamičnoj i veseloj atmosferi proslavljen jubilarni koncert.

Krajem 2012.godine izdavačka kuća PGP RTS objavljuje trostruki album grupe LegendE pod nazivom „Trilogija“, sa 59 odabranih najlepših pesama, kao posebno muzičko izdanje i priznanje grupi LegendE za izuzetan dugogodišnji rad i saradnju. Izdanje je, zbog velikog interesovanja poštovaoca grupe, dopunjeno novim tiražom krajem 2013.godine.

I ova 2014.godina je posebno značajna i jubilarna jer je grupa LegendE svojim koncertima 8. i 23.februara obeležila 20 godina neprekidnog koncertnog izvođenja u velikoj dvorani Sava Centra, po čemu su jedinstveni kao izvođači, i tim povodom im je direktor Sava Centra uručio svečanu Plaketu za dugogodišnju saradnju.

Nagrade i priznanja:

Grupa LegendE je dobitnik mnogih nagrada i priznanja: 10 nagrada “ Oskar popularnosti ”, 9 priznanja “Melko”, 7 nagrada “ Zlatni Melos ”, “ Zlatni violinski ključ ” PGP-a za tiraž, 4 zlatne ploče, nagrada Beovizije za pesmu iz filma “ Jesen stiže dunjo moja ”, veliki broj priznanja za humanitarne koncerte, nagrade sa nekoliko domaćih festivala. Grupa LegendE je deset puta, od 1995.godine proglašavana za grupu godine, a poslednje priznanje je dobila novembra 2011.godine – sedmi “Zlatni Melos”. Pored ovih priznanja, dobitnik je “ Zlatne palme” i “ Beogradskog pobednika ”. Ipak, ova 2014.godina je posebno značajna grupi LegendE zbog dva posebna priznanja a to je Plaketa Sava Centra koja im je dodeljena jer su jedini izvođači koji su neprekidno 20 godina održavali koncerte u velikoj dvorani i priznanje “ Zlatni beočug “ za 2013.godinu, godišnje nagrade za trajni doprinos kulturi Beograda, koje im je Kulturno prosvetna zajednica Beograda dodelila 12.aprila 2014.godine u Narodnom pozorištu.

autor: Mirnes/K

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više