Najava sportskog vikenda

Ženski fudbalski klub Fortuna u okviru 8. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine na Gradskom stadionu u Živinicama dočekuje aktuelnog prvaka Bosne i Hercegovine, najtrofejniji sportski kolektiv u Bosni i Hercegovini, te trenutnog lidera ekipu SFK Sarajevo 2000. Utakmica se igra u subotu sa početkom od 15:00.

Rukometni klub Konjuh očekuje kantonalni derbi u okviru 5. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine. Narandžasti iz Živinica u subotu sa početkom od 18:00 gostuju u Gračanici, a utakmica se igra u sportskoj dvorani „Luke“.

Ženski rukometni klub Živinice u okviru 2. kola  Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine gostuje u Mostaru kod ženskog rukometnog kluba Lokomotiva. Susret se igra u subotu sa početkom od 16:30.

Nogometni klub Slaven dočekat će tim Mladosti iz Kikača u okviru 9. kola Druge lige Federacije Bosne i Hercegovine – grupa sjever. Utakmica se igra u nedjelju na Gradskom stadionu u Živinicama od 15:00. Fudbaleri Priluka niz od četiri prvenstvene pobjede pokušat će nastaviti na domaćem terenu u Priluku u nedjelju kada dočekuju ekipu Dinama iz Donje Mahale. Utakmica se igra sa početkom od 15:00.

U vikendu ispred nas počinje  jesenji dio takmičarske sezone u sjedećoj odbojci. Odbojkaški klub invalida Živinice na put ka cilju, a to je plasman u Prvu ligu, u novoj sezoni započinje u Mramoru gdje će u nedjelju gostovati domaćoj ekipi klubu sjedeće odbojke „26. august“.

Kantonalni prvoligaši i predstavnici našeg grada u Prvoj ligi Tuzlanskog kantona ovog vikenda igraju domaće susrete. Nogometni klub Slatina u okviru 9. kola na stadionu Muhamed Umihanić-Muho dočekuje ekipu Trebave iz Zelinje Donje. Fudbaleri Mladosti iz Gornjih Živinica ugostit će tim Vražića, dok nogometni klub Rijeka na stadionu Šaban Kamberović-Eraš dočekuje nogometni klub Doboj Istok. Utakmice se igraju su nedjelju sa početkom od 15:00.

Mehmed Smajlović


RTV Živinice

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više