Najave događaja u JU BKC Živinice

Već četvrtu godinu za redom u Bosanskom kulturnom centru Živinice će biti organizovan Festival umjetnosti za djecu, a ove godine Festival počinje 7. i trajat će do 16. decembra, a djeca će svakog utorka i četvrtka uživati u predstavama, koncertima i mjuziklima za djecu.

Cilj osnivanja Festivalu je da objedini sve oblike umjetnosti te ih predstavi djeci na njima najprihvatljiviji način kroz radionice, predstave, mjuzikle i promocije. Festival umjetnosti za djecu spoj je igre, edukacije, obrazovanja, te prilika za afirmaciju knjige, pozorišta, muzike ali i ostalih vrijednosti koje iz toga proizilaze.

Raspisani su Javni pozivi za najbolje likovne i literalne radove na temu Moji snovi, a najbolji će dobiti i nagrade.

Tokom Festivala biće održane i radionice iz oblasti umjetničkog stvaralaštva koje će za sve učesnike biti besplatne.

Pokrovitelji: Federalno ministarstvo kulture i sporta, Ministarstvo za kulturu sport i mlade TK, sponzori, Grad Živinice.

BKC će pored festivala, u decembru imati i nekoliko filmskih projekcija kaže direktor Mevludin Ferhatović.

Dvije projekcije 17. Decembra  „10 u pola“, film Danisa Tanovića u 19:00 i 21:00 sati isti dan  Porodica Adams 2 u 17:00 h.

Merisa Mujčinović Husić


RTV Živinice

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više