Nakon prebrojavnja glasova u CIK-u: SDP dobio novog vijećnika

Na lokalnim izborima ovve godine politički subjekti i stranke uložile su prigovor na regularnost i kršenje zakona izbornog procesa. CIK BiH naložio je ponovno brojanje glasova u Centralnoj izbornoj komisiji BiH i utvrđene su nepravilnosti na birackom mjestu u Gračanici 079A004, tako da je nakon prebrojavanja glasova peti vijećnik iz SDP Živinice, umjesto Eldisa Bajrića u u Općinsko vijeće ušao Muhamed Vrtagić.

Općinsko vijeće Živinice bit će sastavljeno od 10 članova SDA: dr.Denijal Tulumović, dr.Esed Omerkić, Nail Jusić, Ćazim Mulić, Adnan Kalajac, Fahrudin Vejzović, Fehim Taletović, Mevludin Salkanović, Jasmin Halilović i Esad Kitić, 5 članova SDP-a: Nusret Mamić, Armis Halilović, Mirela Salkić, Mujo Muratović i Muhamed Vrtagić, 4 iz reda SBB-a: Faruz Tulumović, Mehmed Alispahić, dr.Mirsad Šljivić i Salih Durić, SBiH će imati 3 člana: Esed Zenunović, Fehim Šljivić i Elvira Nuhanović, SUND BiH 3: dr. Hajrudin Kozarević, Hamdija Numanović i Nedim Mahmutović, BPS 3: Alsad Sakić, Faruk Selimović i Hajrudin Aljić, BOSS: Abdulkerim Durić i Mehmedalija Suljić i HDZ 1 vijećnik: Božo Antunović.

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više