Napredak u Tuzli organizirao Božićni koncert u jazz atmosferi

Na sceni Bosansko kulturnog centra Tuzlanskog kantona održan je Božićni koncert u organizaciji HKD Napredak podružnice Tuzla i Franjevačkog samostana Sv. Petra i Pavla.

Pred publikom u Tuzli nastupili su Matija Dedić, te tri vokala Lidija Bajuk, Amara Mistrić i Sara Renar.

Matija Dedić je hrvatski pijanist i jedan od najpoznatijih hrvatskih muzičara. Nastupao je u mnogobrojnim europskim državama te u Brazilu i SAD-u. Komponuje za televiziju i kazalište. Dobitnik je nagrade Hrvatskog društva kompozitora za najboljega jazz-kompozitora, te višestruki dobitnik nagrada Status i Porin za najbolje jazz-albume i instrumentalne izvedbe.

– Mi smo navikli dosadašnjih godina da imamo koncerte klasične glazbe, da dovodimo klape, tamburaške orkestre, a ove godine koncert je bio u toj nekoj jazz atmosferi, poručili su iz tuzlanske podružnice HKD Napredak.

Koncert je organizovan u skladu sa epidemiološkim mjerama.

Iza HKD Napredak je ove godine niz koncerata, likovna kolonija Breške, osnovan je Napretkov trio, a ovo kulturno društvo uspješno vodi i svoj online medij.

Narednu godinu planiraju puni entuzijazma i već u januaru će organizirati “Napretkove dane” u Tuzli, uz desetak značajnih manifestacija.

Kako su poručili iz HKD Napredak, Božićni koncert je dar Gradu Tuzli i način da radosni uđemo u kršćanski blagdan.

RTV SLON

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više