Naša stranka: Podrška obespravljenim radnicima JU RTV Živinice

U ime članstva i simpatizera, kao i Opštinskog odbora “Naša stranka” Živinice, te
u svoje lično ime, iskrenu i bezrezervnu poruku podrške upućujem obespravljenim radnicima JU RTV Živinice, koji su, kako sami kažu, konačno skupili snage i hrabrosti da javno progovore o svemu onome što doživljavaju kao “žrtve” neviđenog mobinga, diskriminacije, uvreda, prijetnji i drugih oblika ponižavanja, od “svoje” tzv. direktorice ove javne ustanove.

Istovremeno koristimo priliku da kao politički subjekt koji djeluje na prostoru ove lokalne zajednice, javno ukažemo na samovolju rukovodstva ove ustanove u pogledu pristupa uslugama ovog lokalnog TV servisa, gdje često doživljavamo uskraćivanje objave naših saopćenja za javnost ili cenzuru naših informacija, a iz razloga što se naše informacije, stavovi i mišljenja nekom lično ne dopadaju, što nas upućuje na zaključak da je ova javna ustanova privatni servis ili servis dijela povlaštenih političkih moćnika.
Na ove najblaže rečeno nekorektne odnose smo ukazivali i Općinskoj vlasti gdje smo dobijali odgovor da nisu “plaho moćni”, da nešto značajnije poprave na bolje, bez obzira na činjenicu što se ova javna ustanova u cijelosti finansira iz budžeta naše općine, dakle, sredstvima nas građana.
Ne želeći dalje ulaziti u unutarnje stvari i odnose ove ustanove javno pozivamo nadležne Općinske organe da se ozbiljno i hitno pozabave ovim problemom, kako ne bi zbog stranačke ili personalne zaštite kadrova u JP i JU čiji je osnivač općina Živinice, cijenu plaćali zaposleni u tim preduzećima i ustanovama, a u konačnici i mi građani./Predsjednik OO “Naša stranka” Živinice Muradif Mujkanović/ izvor: zivinice.ba

Više pročitajte ovdje.

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više