Naša uspješna sugrađanka Merima Aljić: Prva ženska trenerica u historiji FK ” Sloboda”

Kroz današnju priču vam predstavljamo našu sugrađanku Merimu Aljić.

Merima je rođena 17.2.1996. godine. Cijeli svoj život je posvećena sportu, naročito fudbalu. Nakon srednjoškolskog obrazovanja, upisuje Poljoprivredni fakultet u Tuzli, kojeg uspješno završava, nakon čega se odlučuje upisati Fakultet za tjelesni odgoj i sport, također u Tuzli.

Merima je kroz svoju sportsku karijeru bila uspješna igračica brojnih klubova u Bosni i Hercegovini. Prije godinu dana, na poziv profesora sa fakulteta, Alena Kapidžića, odlučuje da se pridruži ekipi FK ”Sloboda” u Tuzli. Ovaj klub trenutno igra prvu žensku ligu FBiH, a Merima igra na poziciji veznog igrača, te je ujedno i kapiten ove ekipe i najbolji strijelac kluba.

Kroz svoju sportsku karijeru, uvijek se trudila da svoje znanje usavršava, te je bila polaznik brojnih sportskih seminara i edukacija. Tokom 2018. godine odlučuje da se okuša i u trenerskim vodama te stiče zvanje trenera UEFA B licence.

Prije mjesec dana, prijavljuje se na konkurs FK ”Slobooda” za trenera omladinskih muških slekcija, nakon čega joj predstavnici ovog kluba ukazuju povjerenje i priliku da pokaže svoje profesionalne sposobnosti te potpisuje ugovor za rad sa dječacima uzrasta 2011. i 2013./2014. godište. Pored dječaka, Merima je trenerica i mlađe ženske ekipe uzrasta od 6 do 14 godina.

Merima je ujedno i najbolji student završne godine Fakulteta za tjelesni odgoj i sport u Tuzli.

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više