Naša uspješna sugrađanka Merima Aljić: Prva ženska trenerica u historiji FK ” Sloboda”

Kroz današnju priču vam predstavljamo našu sugrađanku Merimu Aljić.

Merima je rođena 17.2.1996. godine. Cijeli svoj život je posvećena sportu, naročito fudbalu. Nakon srednjoškolskog obrazovanja, upisuje Poljoprivredni fakultet u Tuzli, kojeg uspješno završava, nakon čega se odlučuje upisati Fakultet za tjelesni odgoj i sport, također u Tuzli.

Merima je kroz svoju sportsku karijeru bila uspješna igračica brojnih klubova u Bosni i Hercegovini. Prije godinu dana, na poziv profesora sa fakulteta, Alena Kapidžića, odlučuje da se pridruži ekipi FK ”Sloboda” u Tuzli. Ovaj klub trenutno igra prvu žensku ligu FBiH, a Merima igra na poziciji veznog igrača, te je ujedno i kapiten ove ekipe i najbolji strijelac kluba.

Kroz svoju sportsku karijeru, uvijek se trudila da svoje znanje usavršava, te je bila polaznik brojnih sportskih seminara i edukacija. Tokom 2018. godine odlučuje da se okuša i u trenerskim vodama te stiče zvanje trenera UEFA B licence.

Prije mjesec dana, prijavljuje se na konkurs FK ”Slobooda” za trenera omladinskih muških slekcija, nakon čega joj predstavnici ovog kluba ukazuju povjerenje i priliku da pokaže svoje profesionalne sposobnosti te potpisuje ugovor za rad sa dječacima uzrasta 2011. i 2013./2014. godište. Pored dječaka, Merima je trenerica i mlađe ženske ekipe uzrasta od 6 do 14 godina.

Merima je ujedno i najbolji student završne godine Fakulteta za tjelesni odgoj i sport u Tuzli.

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više