Naselje Svojat nakon 45 godina dobilo vodovod

U naselju Svojat, na području općine Živinice danas je u upotrebu pušten vodovod, koji su izgradili pripadnici Turske vojne misije u BiH, a pomoću kojeg se 28 domaćinstava snabdijeva vodom, javlja Anadolu Agency (AA).

svojat1Mevludin Karić, predsjednik Mjesne zajednice Svojat istaknuo je da je ovo mjesto 45 godina čekalo da dobije vodovod, kao i to da su prošlogodišnje analize pokazale da je voda kojom će se snabdijevati visoke kvalitete. Karić se, zajedno sa Asimom Aljićem, načelnikom Živinica, zahvalio vojnicima koji su pomogli pri gradnji vodovoda, čija dužina iznosi 1,5 kilometra. ˝Voda znači život. Čast nam je što se lokalno stanovništvo baš nama obratilo za pomoć i drago mi je što će stanovnici ovog udaljenog mjesta osjetiti blagodati vode. Ovaj događaj u meni budi uspomene, jer i sam dolazim iz sela koje ima velike probleme sa vodom˝, rekao je Savaš Đelepolu (Savaş Celepoğlu), predsjednik Turske vojne misije u BiH. Načelnik Aljić podsjetio je da je ovo samo jedan u nizu projekata koji se na području općine Živinice realizuje uz pomoć Republike Turske i naglasio da je nedavno potpisan ugovor o izgradnji mosta u naselju Litve, čija će izgradnja koštati 180.000 KM.

(Tuzlanski.ba)

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više