Nastup Gradskog mješovitog hora Živinice u Etno avliji

U četvrtak navečer Gradski hor Živinice imao je veoma uspješan nastup u renomiranom turističko – ugostiteljskom kompleksu Etno avlija koji je smješten na graničnom području između općine Banovići i grada Živinice.

Jedan od zadataka koji je pred sebe postavio maestro Sead Siočić, rukovodilac Gradskog hora Živinice, jeste promocija ovog ansambla, ali u isto vrijeme, promocija duhovnog i materijalnog kulturnog naslijeđa grada Živinice kao i cijele nam domovine Bosne i Hercegovine, kroz nastupe u raznim sredinama i ambijentima.

A gdje bi se bosanska sevdalinka, kao ekskluzivno muzičko naslijeđe bh prostora, mogla bolje promovirati nego u živopisnom ambijentu Etno avlije, uz srdačno domaćinstvo vlasnika Refika Halilovića.

I zaista, bila je to nezaboravna večer za sve učesnike programa a posebno za veliki broj posjetitelja i gostiju Etno avlije.

Jasminko Razić


RTV Živinice

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više