Nastup Gradskog mješovitog hora Živinice u Etno avliji

U četvrtak navečer Gradski hor Živinice imao je veoma uspješan nastup u renomiranom turističko – ugostiteljskom kompleksu Etno avlija koji je smješten na graničnom području između općine Banovići i grada Živinice.

Jedan od zadataka koji je pred sebe postavio maestro Sead Siočić, rukovodilac Gradskog hora Živinice, jeste promocija ovog ansambla, ali u isto vrijeme, promocija duhovnog i materijalnog kulturnog naslijeđa grada Živinice kao i cijele nam domovine Bosne i Hercegovine, kroz nastupe u raznim sredinama i ambijentima.

A gdje bi se bosanska sevdalinka, kao ekskluzivno muzičko naslijeđe bh prostora, mogla bolje promovirati nego u živopisnom ambijentu Etno avlije, uz srdačno domaćinstvo vlasnika Refika Halilovića.

I zaista, bila je to nezaboravna večer za sve učesnike programa a posebno za veliki broj posjetitelja i gostiju Etno avlije.

Jasminko Razić


RTV Živinice

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više