Navijači tukli sudije na stadionu u Bašigovcima, najgore prošla pomoćnica iz Lukavca

Na nemile scene tokom utakmica u Bosni i Hercegovini smo odavno navikli, a najnovije dogodile se jučer na meču Druge lige Tuzlanskog kantona (peti rang takmičenja u BiH) između Budućnosti i Rudara.

Susret se igrao na stadionu “Muhamed Umihanić – Muho” u Bašigovcima kod Živinica pred oko 150 gledatelja.

U zapisniku delegata Adela Avdića iz Lukavca navodi se kako su oko 60. minute pozvali policiju budući da su domaći vršili pritisak na glavnog sudiju te ga fizički gurali zbog njegovih odluka.

Tako se pomoćni sudija Amina Džibrić žalila na psovanje jednog od igrača zbog čega mu je glavni sudija dodijelio žuti karton. Policija je stigla na utakmicu u 65. minuti.

Pri samom završetku utakmice, tačnije u 88. minuti, gosti postižu drugi pogodak nakon čega nastaje opšti haos gdje u teren ulazi 20-ak domaćih navijača. Nakon napada na pomoćnog sudiju Muamera Tupajića iz Kalesije, navijači su se okrenuli prema glavnom sudiji Almiru Kariću iz Srebrenika te su i njega napali. Udarac nogom dobila je i Amina, piše u zvaničnom zapisniku, piše Klix.ba.

 

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više