Neviđeno: Održavanje elektro mreže u Živinicama uz pomoć pritki i motki (FOTO)

Od čitatelja nastanjenog u Gornjim Živinicama dobili smo poruku i nekoliko fotografija koje se odnose na održavanje elektro mreže u ulici Brezik. “Živim u selu nadomak Živinica tačnije G. Živinice u ulici Brezik. Moje komšije i ja već godinama muku mučimo sa zastarjelim elektro vodovima. Nakon skoro svakog malo jačeg vjetra mi ostanemo bez napajanja el. energijom.

Bandera čije vam fotografije šaljem imala je na stotine intervencija proteklih godina, do sada se vjerujte mi mogla pozlatiti. Takođe vam šaljem i fotografije nakon jedne od intervencija radnika na održavanju. Žice su rastavljali pritkom i motkama koje su vezali za iste uz komentar da su nemoćni i da je samo jedan monter na čitavoj opštini dok 15-tak osoba sjedi u kancelarijama.

Da nije istinito, bilo bi nemoguće“, – napisao je čitatelj čiji je identitet poznat našoj redakciji. “Obzirom da vas smatram za neovisan i veoma respektabilan medij koji nije pod uticajem politike vjerujem da ćete objaviti našu muku i tako je podijeliti sa javnosti, jer nama običnim građanima ruke su u mnogo čemu vezane i nemoćni smo“, – navodi se u poruci koji smo dobili.

Nadmo se da će ova objava doći do nadležnih i da će se problem mještana u Gornjim Živinicama ubrzo rješiti i tako im omogućiti normalan život i funkcionisanje bez da strepe kada će ostati bez napajanja el.energijom. (Tuzlanski.ba)

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više