Njemačka uručila vrijednu donaciju Obavještajno-sigurnosnoj agenciji BiH

U Obavještajno-sigurnosnoj agencii (OSA) BiH danas je održana svečana primopredaja donacije koju je, putem Ambasade SR Njemačke u Sarajevu, OSA-i uručila Vlada SR Njemačke kroz aktivnosti Savezne kriminalističke policije (BKA).

Donacija 10 novih putničkih motornih vozila predstavlja nastavak podrške prijateljske Njemačke Obavještajno-sigurnosnoj agenciji BiH, a što će dodatno unaprijediti kapacitete Agencije u osiguranju zaštite građana i sigurnosti države, njenog suvereniteta, teritorijalnog integriteta i ustavnog poretka.

Generalni direktor OSA-e Osman Mehmedagić zahvalio je Ambasadi SR Njemačke na kontinuiranoj podršci institucijama Bosne i Hercegovine i sigurnosnom sektoru u borbi protiv sigurnosnih izazova, ističući i značajnu ulogu Njemačke u osiguranju stabilnosti i sigurnosti u BiH kroz razne projekte, saopćeno je iz OSA-e.

Izvor: RTV Slon/FENA

The post Njemačka uručila vrijednu donaciju Obavještajno-sigurnosnoj agenciji BiH appeared first on RTV SLON.

RTV SLON

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više