Obavještenje o mogućnosti nastanka poplava zbog obilnih kišnih padavina

Intenziviranje kišnih padavina na području općine Živinice uzrokovaće porast vodostaja svih vodotoka, a time i mogućnost nastanka poplava u naseljima ili dijelovima naselja, koja su najizloženija nastanku ovakvih pojava.

Obzirom da su posljedice poplava iz prethodnog perioda prouzrokovale ogromne materijalne štete na materijalnim dobrima i da su najdirektnije dovele u životnu opasnost veliki broj građana, Služba civilne zaštite Općine Živinice poziva stanovništvo sa područja koja mogu biti ugrožena poplavama da preduzmu sve mjere na zaštiti i spašavanju materijalnih i drugih dobara, kao i da primjene druge mjere samozaštite čime će se značajno smanjiti mogućnosti ugrožavanja života građana, ublažiti mogućnosti nastanka većih materijalnih šteta, te time i olakšati postupak provođenja neophodnih operativnih mjera zaštite i spašavanja.

(opcinazivinice.ba)

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više