Obavljena sahrana i ukop ministara zdravstva FBiH Vjekoslava Mandića

Ministar zdravstva Federacije Bosne i Hercegovine Vjekoslav Mandić, koji je u 62. godinu života nakon teške bolesti preminuo u četvrtak u mostarskoj bolnici, danas je sahranjen na groblju Lakševine na Buni kod Mostara.

Prije ukopa, kolege, prijatelji i porodica oprostili su se od federalnog ministra zdravstva na komemoraciji upriličenoj na mostarskom Medicinskom fakultetu.

Vjekoslav Mandić rođen je u Konjicu 1959. godine gdje je završio osnovnu školu i gimnaziju, a 1985. godine diplomirao je na Medicinskom fakultetu u Banjoj Luci. U Zagrebu 1998. godine položio je specijalistički ispit, a 2009. godine magistrirao na Medicinskom fakultetu u Mostaru, gdje je i doktorirao 2013. godine.

Radio je u Domu zdravlja Konjic od 1985. do 1993. godine, te na Odjelu ginekologije Kliničke bolnice Mostar od 1993. do 2005. godine. Od 2005. do 2007. godine obnašao je dužnost federalnog ministra zdravstva, a od 2007. do 2010. godine bio je zastupnik i predsjedatelj Odbora za zdravstvo u Parlamentu FBiH.

Godine 2011. imenovan je pomoćnikom direktora za hirurške djelatnosti u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar.

2015. godine ponovno je imenovan za federalnog ministra zdravstva i na toj dužnosti je bio do smrti.

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više