Obilježen Dan šehida u MZ Gračanica

U organizaciji savjeta MZ-e Gračanica a uz Koordinaciju boračkih organizacija , te grada Živinice i GV  u subotu je u ovom naseljenom mjestu po prvu puta nakon 29.godina obilježen Dan šehida.

Porodice poginulih boraca i šehida, a zatim predstavnici gradske uprave i GV , koordinacije boračkih organizacija Živinice i drugi ovom prilikom položili su cvijeće i odali počast onima koji su dali svoj život za odbranu jedine nam domovine BiH.

Kobnog 09.oktobra 1992. godine nedaleko od osnovne škole u Gračanica od ispaljene agresorske granate na autobuskoj stanici živote su izgubili Kožarević Rasim i sin Smajo, te Rasimov bratić Munir.

Smajo i Munir su imali 12 godina , a Rasim 36.

Pomenute delegacije u subotu su položile cvijeće i odale počast i na mjesto stradanja Kozarevića.

Otac Munirov Mumin Kozarević  ovom prilikom se prisjetio 09.oktobra 1992.godine .

Više u prilogu…

Ranijih godina Mumin je podnosio inicijativu nadležnima oko izgradnje prikladnijeg spomen obilježja za Kozareviće , koji su na ovom mjestu stradali od granate,ali do sada nije ništa realizovano , te se nada da će u narednom periodu njegova inicijativa ugoledati svjetlo dana.

Dijana Svrakić


RTV Živinice

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više