Obilježen Međunarodni dan starih osoba

01.oktobar obilježava se kao  Međunarodni dan starih osoba.

Tim povodom Sekcija ˝Zlatna dob ˝Živinice  sinoć je u BKC Živinice upriličila Svečanu akademiju.

Bila je ovo prilika, da se istaknu aktivnosti ove Sekcije,  ali i spomenu projekti koje grad Živinice realizira u saradnji sa Švicarskim CK , a sve u cilju poboljšanja života i brige za treću životnu dob stanovništva.

Proglašenjem međunarodnog dana starijih osoba želi se potaknuti države da starijim članovima osiguraju zadovoljenje njihovih potreba i omoguće im sudjelovanje u društvu u skladu s njihovim fizičkim i intelektualnim sposobnostima.

U Živinicama već osam godina djeluje Sekcija pod nazivom ˝Zlatna dob ˝ koja okuplja više od 50 članica.

Članice Zlatne dobi su svih godina svog postojanja uključene u proces aktivnog starenja.

Iza njih je mnogo realiziranih aktivnosti koje su većinom humanitarnog karaktera. Iako imaju male penzije, ipak pomažu onima koji imaju još manje.

Da Grad Živinice Živinice itekako brine o  osoba treće životne dobi Živinice govori i Program starnje i zdravlje koji se već nekoliko godina realizira na području našeg grada u sardnji sa Švicarskim CK , o kojem je  govorio  ovom prilikom sekretar Grada Živinice Suvad Butković.

Svečanu akademiju uljepšali su svojim nastupima Gradski mješoviti  hor,  učenici i nastavnici Prve osnovne škole Živinice, kao i Osnovne muzičke škole, te mališani  Dječijeg obdaništa.

Dijana Svrakić

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više