Odbojkašice i odbojkaši BiH saznali protivnike u Zlatnoj i Srebrenoj ligi

Ženska odbojkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine saznala je protivnike u CEV Zlatnoj ligi za 2022. godinu.

Odbojkašice BiH ponovo su se našle u najtežoj mogućoj grupi gdje će se sastati sa starim poznanicima Francuskom, od koje su poražene na prethodnom Evropskom prvenstvu, Španijom sa kojom su se susrele u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2019. godine te sa reprezentacijom Bugarske koja je osvojila Zlatnu ligu ove godine.

Izdanje CEV Zlatne lige za 2022. godinu će se odigrati od 25. maja do 26. juna iduće godine dok će Final four biti odigran nakon završetka grupne faze u Ukrajini.

Muška odbojkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine će svoj put ka trofeju CEV Srebrene lige započeti u grupnoj fazi gdje će se sastati s reprezentacijom Sjeverne Makedonije, Rumunije i Albanije.

Nakon pauze od dvije godine, bh. odbojkaši će ponovo zaigrati u CEV Srebrenoj ligi te pokušati krenuti stopama odbojkašica te izboriti prvo mjesto i plasman u CEV Zlatnu ligu.

Izdanje CEV Srebrene lige za muškarce 2022. godine će se igrati u periodu od 25. maja do 12. juna nakon čega slijedi Final four koji će izboriti prve dvije reprezentacije iz dvije grupe.

RTV SLON

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više