Odgovorno ponašanje i vakcina imperativ su u borbi protiv Covid 19

Young black female doctor fighting the virus with a sword and shield, healthcare, the immune system, vaccination Na jučerašnjem sastanku Koordinacionog tijela Vlade Tuzlanskog kantona, Ministar zdravstva TK Božo Jurić je konstatirao  da je došlo da laganog pada parametara kada je u pitanju broj oboljelih od corona virusa ali da se ne može govoriti o smirivanju epidemiološke situacije.

Informaciju o aktuelnoj epidemiološkoj situaciji na području grada Živinice potražili smo i dobili u Javnoj ustanovi Dom zdravlja Živinice.

“Kampanja masovnog vakcinisanja građana koju, kroz različite forme, sprovodi Javna ustanova Doma zdravlja Živinice daje rezultate ali broj vakcinisanih još uvijek nije na potrebnom nivou kako bi se stekla kolektivna imunizacija. Trenutna epidemiološka situacija na području TK a i u gradu Živinice pokazuje blagu silaznu putanju u broju zaraženih ali situacija je i dalje veoma ozbiljna a to, nažalost, pokazuju i slučajevi smrtnih ishoda uzrokvanih corona virusom. Vakcinacija još uvijek nema alternativu i to je, za sada, najbolji i najefikasniji način u borbi protiv virusa koji već dvije godine ometa normalan život na cijeloj planeti. Zaključak je jasan i nedvosmislen, želimo li sebi i svojima najmilijima dobro, vakcinišimo se, a mjesto gdje to možemo obaviti je Dom zdravlja Živinice – istakao je u svoioj izjavi za Televiziju Živinice dr. Almir Jagodić Specijalista fizikalne medicine i rehabilitacije u JZU Dom Zdravlja Živinice.

Jasminko Razić


RTV Živinice

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više