Odobren upis dodatnih učenika u MSŠ Živinice

Vlada Tuzlanskog kantona donijela je Odluku o davanju saglasnosti na Odluku o izmjeni Plana upisa učenika u prvi razred srednjih škola Tuzlanskog kantona za školsku 2015/16. godinu. Planom upisa učenika u prvi razred srednjih škola za školsku 2015./2016. godinu od 1.6.2015. godine, planirano je da se u JU Mješovita srednja škola Živinice upiše ukupno 17 odjeljenja, odnosno 315 učenika, a između ostalih stručnih zvanja i zanimanja planiran je upis jednog odjeljenja, odnosno 25 učenika, za zanimanje frizer-vlasuljar.

Poslije prvog junskog upisnog roka, a na osnovu iskazanog velikog interesa učenika za upis u ovo zanimanje, školski odbor škole je donio Odluku o izmjeni prijedloga Plana upisa učenika u prvi razred srednje škole za školsku 2015./2016. godinu. U JU Mješovita srednja škola Živinice interes za upis u zanimanje frizer-vlasuljar iskazali su 84 učenika, a s obzirom na to da se radi pretežno o učenicama, za koje nema previše drugih stručnih zvanja i zanimanja u okviru JU Mješovita srednja škola Živinice, školski odbor škole je odlučio da predloži povećanje Plana upisa učenika za jedno odjeljenje učenika za zanimanje frizer-vlasuljar.

(vladatk)

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više