Odobren upis dodatnih učenika u MSŠ Živinice

Vlada Tuzlanskog kantona donijela je Odluku o davanju saglasnosti na Odluku o izmjeni Plana upisa učenika u prvi razred srednjih škola Tuzlanskog kantona za školsku 2015/16. godinu. Planom upisa učenika u prvi razred srednjih škola za školsku 2015./2016. godinu od 1.6.2015. godine, planirano je da se u JU Mješovita srednja škola Živinice upiše ukupno 17 odjeljenja, odnosno 315 učenika, a između ostalih stručnih zvanja i zanimanja planiran je upis jednog odjeljenja, odnosno 25 učenika, za zanimanje frizer-vlasuljar.

Poslije prvog junskog upisnog roka, a na osnovu iskazanog velikog interesa učenika za upis u ovo zanimanje, školski odbor škole je donio Odluku o izmjeni prijedloga Plana upisa učenika u prvi razred srednje škole za školsku 2015./2016. godinu. U JU Mješovita srednja škola Živinice interes za upis u zanimanje frizer-vlasuljar iskazali su 84 učenika, a s obzirom na to da se radi pretežno o učenicama, za koje nema previše drugih stručnih zvanja i zanimanja u okviru JU Mješovita srednja škola Živinice, školski odbor škole je odlučio da predloži povećanje Plana upisa učenika za jedno odjeljenje učenika za zanimanje frizer-vlasuljar.

(vladatk)

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više