Održan 19. Međunarodni turnir u boksu „Banovićki pobjednik“

U organizaciji Kluba borilačkih sportova „Banovići“ održan je 19. Međunarodni turnir u boksu „Banovićki pobjednik“. Učešće su uzeli bokseri iz nekolio zemalja: Austrije, Mađarske, Makedonije, Srbije i Bosne i Hercegovine. Ljubitelji plemenite vještine imali su priliku vidjeti devet borbi , dvije u olimpijskom i sedam u profesionalnom boksu. Turnir je organizovan pod pokroviteljstvom Općine i RMU Banovići, a svečano ga je otvorio općinski načelnik Bego Gutić.
Načelnik Gutić kazao je da zahvaljujući KBS-u i porodici Numanović boks u Banovićima živi. Zaželio je dobrodošlicu svim učesnicima te izrazio nadu da će se naredne godine, 20. jubilarni „Banovićki pobjednik“,  održati u povoljnijem zdravstvenom okruženju, da će biti mnogu više učesnika, ali i sportska dvorana puna gledatelja.
Manifestacija „Banovićki pobjednik“ trajala je skoro 3 sata, a publika je cijelo vrijeme pratila mečeve sa punom pažnjom, što dovoljno govori o kvaliteti prikazanog boksa. Do novih, profesionalnih pobjeda došli su: Banovićanin Elvis Smajlović, Zeničanin Adnan Deronja te Branislav Malinović iz Novog Sada. Smajlović je nakon prekida u 3 rundi savladao Dinela Fejzića iz Zenice. Deronja je sudijskom odlukom bio bolji od Ibrahima Odobašića iz Sarajeva, a Malinović, također sudijskom odlukom, od Mađara Varge Jozsefa Ronalda. Pobjede su ostvarili i: Edis Biberović i Senad Karić iz Tuzle, Bogdan Malinović iz Bijeljine te Arlin Sulejmani iz Beča.
Tradicionalni bokserski turnir „Banovićki pobjednik“ održan je u sportskoj dvorani,  uz poštivanje propisanih epidemioloških mjera i ograničen broj gledatelja

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više