Održan Kolegij Općinskog načelnika na lokaciji Poslovne zone Ciljuge 2

U petak je na lokaciji Poslovne zone „Ciljuge 2, Općinski načelnik Samir Kamenjaković, zajedno sa šefovima službi, članovima Savjeta za lokalni ekonomski razvoj Općine Živinice i članovima Udruženja poslodavaca Općine Živinice, održao Kolegij općinskog načelnika. Tema kolegija bila je označiti početak otvaranja poslovne zone Ciljuge 2, gdje se izvršilo obilježavanje i postavljanje znakova, odnosno tabli sa naznačenom poslovnom zonom.

Cilj je stvoriti uslove za neometano korištenje 9,4 ha zemljišta u okviru Poslovne zone Ciljuge, koja je u vlasništvu Općine Živinice.

Načelnik Općine Živinice je istakao kako uređena Poslovna zona predstavlja osnov i temelj za razvoj svake lokalne zajednice.

18-11-2016_1

”Kad imate uređenu poslovnu zonu, imate i mogućnost da dovedete investitore koji će ulagati, zapošljavati naše ljude i to je jedini cilj razvoja svake lokalne zajednice, pa tako i Općine Živinice. Želim se zahvaliti Općinskom vijeću na razumijevanju što je donijelo odluku o formiranju poslovne zone na ovom dobrom području. Danas smo pozvali sve poslodavce da napravimo Savjet poslodavaca, tako da ćemo danas imati i Kolegij načelnika na terenu, a formirat ćemo i Savjet poslodavaca. Mi ćemo za uređenje Poslovne zone poslati prema Budžetu jednu stavku kako bi planirali sredstva za uređenje ove naše Poslovne zone, a cilj nam je da sa Općinskim vijećem napravimo jednu dobru suradnju, i da uvrstimo tačku dnevnog reda za uređenje Poslovne zone Ciljuge 2, kako bi mogli lakše dovesti investitore.” rekao je načelnik Samir Kamenjaković.

Šef službe za inspekcijske poslove, Halid Hadžić upozorio je građane da će obilježeni dio Poslovne zone biti pod stalnim nadzorom kako ne bi došlo do nelegalne gradnje objekata.

”Ja bih sa aspekta inspekcijskog nadzora zamolio građane, i upozorio ih da će služba za inspekcijske poslove ovaj dio držati pod stalnim nadzorom i da ćemo sprečavati bilo kakvo uzurpiranje i pokušaj gradnje nelegalnih objekata na ovom području. Da ne bi dolazilo do bespotrebnih poduzimanja mjera s naše strane i sankcionisanja takvog ponašanja, još jednom upozoravamo građane, da je ovo zemljište namijenjeno Poslovnoj zoni i tu treba da se grade objekti koji će doprinijeti zapošljavanju i unapređenju privrednog života u Općini Živinice.” istakao je Hadžić.

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više