Održan prvi sastanak Općinskog razvojnog tima Općine Živinice

Načelnik Općine Živinice Samir Kamenjaković održao je prvi sastanak sa članovima Općinskog razvojnog projektnog tima (ORPT) koji je po prvi put formiran u Općini Živinice. Načelnik je na sastanku sa članovima Razvojnog tima razgovarao o ciljevima i budućem načinu rada u cilju razvoja i unapređenja Općine Živinice.

Zadatak ovog Općinskog tima je da vodi projektne procese koji imaju za cilj dalji razvoj i unapređenje Općine Živinice, a prije svega da ima centralnu ulogu u planiranju, implementaciji, praćenju i evaluaciji strategije razvoja, obezbjeđuje vertikalnu i horizontalnu koordinaciju i komunikaciju sa svim bitnim akterima u procesu, kako u okviru Općinske uprave, tako i na nivou cijele zajednice i šire, te sa višim nivoima vlasti, kao i potencijalnim donatorima i investitorima.

Članovi su se prema stručnosti podijelili u sektorske grupe koje obuhvataju grupu za ekonomski razvoj, društveni razvoj i zaštitu okoliša.

U smislu obezbjeđivanja učešća građana, uloga ORPT-a je da sve bitne aktere redovno informiše i konsulutuje, kao i da obezbijedi njihovu uključenost u procese donošenja odluka i realizacije projekata u zajednici.

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više