Premijer Vlade TK i Gradonačelnik u razgovoru sa građanima

Gradonačelnik Samir Kamenjaković i premijer Tuzlanskog kantona Denijal Tulumović, zajedno sa rukovodstvom Gradskog vijeća Živinice, sinoć su počeli sa posjetama svim mjesnim zajednicama na području Grada Živinice u kojima će se organizovati zborovi građana.

Prvi zbor građana održao se sinoć u Domu kulture Šerići, za mjesne zajednice Živinice Gornje, Barice, Suhu, Šeriće i Priluk.

Zbor na kojem je razgovarano o svakodnevnoj problematici i uslovima življenja u našoj lokalnoj zajednici izazvao je veliko zanimanje građana pomenutih mjesnih zajednica.

Na zboru su građani predstavili probleme sa kojima se svakodnevno susreću u svojim mjesnim zajednicama koje se nalaze na zapadnom dijelu našeg Grada, nakon čega je dogovoreno da se odmah pristupi rješavanju tih problema.

Jedna od tema bila je putna infrastruktura i povezanost ovih mjesnih zajednica prema Gradu Živinice i u pravcu Ljubača. S tim u vezi, Grad Živinice je obezbjedio 50.000,00 KM za kružni tok kod Prve osnovne škole koji je već godinama problem za stanovnike zapadnog dijela Grada. Novi kružni tok koji će olakšati protok saobraćaja i pojednostaviti pristup Gradu za sve građane pomenutih mjesnih zajednica trebao biti gotov za par mjeseci, dok se sa sanacijom mosta na Spreči koji je također od krucijalnog značaja za ovaj kraj kreće u skorije vrijeme.

Nakon dužeg razgovora istaknuto je veliko zadovoljstvo prisutnih građana zbog ovakvog vida komunikacije građana sa predstavnicima vlasti, te da je ovakav zbor održan nakon dužeg niza godina.

Također, prisutni građani su tražili da se za 2 do 3 mjeseca ponovo održi ovakav sastanak kako bi se vidjelo dokle se došlo sa realizacijom sinoć donešenih zaključaka.

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više